Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2008,
15.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 9. 5. 2008, 15.49

8 let, 5 mesecev

Grabus: Če pogledamo lestvico …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka se bodo v 33. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili k zadnjeuvrščenemu Livarju. Pred gostovanjem v Ivančni Gorici je spregovoril Suvad Grabus.

Ljubljanska zasedba je v zadnji četrtini prvenstva vnovič ostala praznih rok, saj je poleg remija v statistiko vpisala še četrti poraz. Ljubljančani so tokrat klonili proti Koprčanom, katere so, zanimivo, izločili v polfinalu pokalnega tekmovanja.

"Nismo bili slabši, lahko pa rečem, da je bila navzoča utrujenost. Čeprav ne bi smeli, smo imeli v mislih, sicer v podzavesti, že finalni pokalni obračun. V boju za drugo mesto pa bi vsekakor morali to srečanje dobiti," se je uvodoma za Sportal sredinega srečanja dotaknil Suvad Grabus, ki je slabo bilanco v zadnjih petih srečanjih pripisal … "Utrujenosti. Igramo v ritmu sreda-sobota-sreda, a menim, da to sploh ni opravičljivo, saj imajo tak ritem igranja tudi ostali igralci. Prav tako nimamo velikega igralskega kadra, saj načeloma igrajo eni in isti nogometaši in tako ne moreš vedno odigrati na vrhunski ravni."

Brez podcenjevanja

Nedvomno pa je potrebno poraz proti Koprčanom pozabiti in misli usmeriti že na naslednje srečanje, ko se bodo "kockarji" v Ivačni Gorici pomerili z že odpisanim Livarjem. V taboru ljubljanske ekipe se nadejajo polnega izkupička, čeprav se še kako dobro zavedajo, da papirnati favoriti ne zmagujejo vedno. "Vsekakor bomo naskakovali zmago, a videli bomo, kaj se bo na koncu zgodilo. Če zmagamo, lahko teoretično še osvojimo drugo mesto, ali pa vsaj zadržimo tretje mesto, kar bi bil prav tako lep uspeh," je bil previden v Bosni in Hercegovini rojen nogometaš, ki je prepričan, da ekipe Livarja nikakor ne gre podcenjevati. "Ne bomo jih podcenjevali … Livar ne igra slabo, sami pa imamo proti njim vedno težave, saj smo jih dvakrat ugnali z golom razlike, zgolj enkrat pa smo jih premagali s 5:1. Pri njih poznam nekaj igralcev, kot je npr. Blaž Brezovački, s katerim sva skupaj igrala pri Interblocku."

V treh srečanjih tri zmage

V letošnji sezoni se je ljubljanska posadka kar dvakrat "namučila" z debitanti prvoligaške druščine. V Spodnji Šiški so se "ivanški risi" vse do 61. minuti dobro zoperstavili "zvezdniški" zasedbi, zatem pa se je v dolenjsko mrežo vsul plaz zadetkov, ki se je končal pri številki pet. Z dvema zadetkoma sta dvakrat blestela Ivan Jolić in Ermin Rakovič, enkrat je bil uspešen Aleksandar Rodić, za goste pa je častni zadetek dosegel Simon Prudič.

Nogometaši iz slovenske prestolnice so slavili tudi v Ivančni Gorici, kjer je domačine v vodstvo popeljal nekdanji "kockar", sicer mladi reprezentant do 21 let, Blaž Brezovački, za preobrat pa sta poskrbela 28-letni Rodić in Zoran Zeljkovič. Potem ko so na tretjem srečanju v 24. krogu na štadionu ŽAK po zaslugi Boštjana Jelečeviča vnovič slavili domačini, se poraja vprašanje, ali bo tretjeuvrščena ekipa slavila še četrtič? "Če pogledamo lestvico, bi morali tokrat zmagati … A v nogometu je vse mogoče. Poleg tega pa nas za nekaj dni čaka finale in naše misli bodo bržkone vnovič usmerjene na celjsko Areno Petrol," je iskreno dejal ljubljanski branilec, ki je v svoji ekipi za konec izpostavil … "Ermina Rakoviča in Zorana Zeljkoviča."

Proti "risom" zdesetkani

Dragan Skočić bo imel za sobotno srečanje kar nekaj težav s sestavo udarne enajsterice. Potem ko se v ekipo po odsluženi kazni rumenih kartonov vrača Martin Pregelj, sta na stranskem tiru že dlje časa poškodovana Aleksandar Rodić in Rok Marinič.

Zaradi poškodovanih križnih vezi je sezono predčasno že končal Jelečevič, na srečanju proti "kanarčkom" pa je dobil udarec v koleno Krunoslav Rendulić, ki ga tokrat ne bo v ekipi. Glede na finalni obračun v torek 13. maja, je pričakovati, da bo Rečan na ljubljanski klopi tokrat nekoliko prevetril ekipo.

Ne spreglejte