Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 11. 2008,
10.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 11. 2008, 10.12

8 let, 5 mesecev

Golob: Ne smemo prejeti zadetka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Rudarja bodo skušali bled vtis iz minulega kroga, ko jih je v Velenju ugnalo Primorje, popraviti v nedeljo na Ptuju. Zvezni igralec ''knapov'' Miha Golob verjame v boljše čase.

Velenjčani so minuli konec tedna dodobra razjezili trenerja Marijana Pušnika, ki je označil njihovo predstavo proti Primorju za eno najslabših v tej sezoni. Za nameček so Ajdovci dosegli še zmagoviti zadetek in ''knape'' približali nevarnemu območju v spodnji polovici prvoligaške razpredelnice. ''Nepričakovan poraz s Primorjem nas je pahnil v slabo voljo. Niti v sanjah ga nismo pričakovali. Zdaj bomo morali iskati točke v gosteh. Dosedaj smo v gosteh dobili le eno tekmo. V nedeljo upam vsaj na točko, tri pa bi bile super,'' je dejal za Sportal Miha Golob, ki se je pred začetkom sezone po triletni izkušnji na ciprskih zelenicah vrnil v domovino.

Nepričakovana kriza

''Taubi'', kot ga kličejo prijatelji, je pri ''gladki'' zmagi v 7. krogu PrveLige Telekom Slovenije sodeloval vseh 90 minut. Takrat so Ptujčani v Velenju izkusili boleč poraz z 0:3. Dobra popotnica za Pušnikovo četo v nedeljo? ''Doma igramo dobro. Razočarali smo le proti Primorju. V gosteh je druga pesem. Vedno smo blizu, a ponavadi izgubimo z golom zaostanka. Denimo rezultatom 1:2. Naš cilj je tokrat jasen. Ne smemo prejeti zadetka in vse bo boljše, '' je izpostavil 27-letni zvezni igralec, ki je v karieri zamenjal šest klubov. Negativni niz Ptujčanov, ki so v zadnjih petih krogih ostali brez ene samcate točke (nazadnje so v 9. krogu ugnali Domžalčane), ga je presenetil. ''Bili so že čisto pod vrhom ter imeli še preloženo tekmo s Primorjem in možnost, da se celo uvrstijo na drugo mesto. Od takrat naprej so nepričakovano padli v krizo, kar me je presenetilo. A takšna je liga. Le Maribor ima dobre rezultate doma in v gosteh, ostali pa večinoma zmagujemo le doma. Če si uspešen tudi v gosteh, se lahko na lestvici kmalu zavihtiš visoko.''

Dvojne točke z Ajdovci

Do konca jesenskega dela loči prvoligaške nogometaše še pet krogov. Pomembnih tako za Velenjčane kot Ptujčane.

'' Oboji iščemo točke, ki bi nas oddaljile od Primorja in Kopra. Za nas so na tekmi z Ajdovci veljale dvojne točke, a žal priložnosti nismo izkoristili. Če bi zmagali, bi imeli že devet točk prednosti, tako pa jih imamo sedaj le tri. Je pa res, da čaka nogometaše Primorja sedaj srečanje z Mariborom in da bodo mogoče ostali brez točk,'' razmišlja nekdanji nogometaš Ježice, zagrebškega Dinama, Maribora, AEL-a ter Arisa (oba iz Limassola). V ekipi Ptujčanov najbolj spoštuje Roka Kronavetra, hkrati pa opozarja, da se bodo v nedeljo pomerili z dobro in mlado ekipo.

Brez Rusmina Dediča

Nogometaši Rudarja so bili v četrtek prisotni na redni klubski skupščini, ki je minila po predvidenem programu. Predstavljeno je bilo letno poročilo, ''knapi'' pa so se še enkrat prepričali o želji klubskega vodstva, da bi si zagotovili prvoligaški obstanek. Za tekmo s Ptujčani ne bo kandidiral le poškodovani Rusmin Dedič. Namesto kakšne izmed prijateljskih tekem z nižjeligaško ekipo so se sredi tedna znova odločili za preizkus moči kar med seboj. Na nasprotnih straneh igrišča sta se znašli ''stara'' in ''mlada'' ekipa. Slednja se je tokrat maščevala starejšim za nedavni poraz, sproščeno vzdušje na dvoboju, ki ne skopari z visoko stopnjo motivacije, pa je pomagalo k temu, da se je kmalu pozabilo na boleč poraz s Primorjem.

Kaj pa poreče Golob o povratku na slovenske zelenice? ''Slovenska liga je postala bolj kakovostna. Osnovne finančne stvari so urejene, tako da lahko nogometaši razmišljamo le o nogometu, ne pa o tem, kako bomo preživeli iz dveva v dan. Vrnitev je bila pravilna odločitev, saj sem si po treh letih igranja na Cipru zaželel spremembe,'' je dejal nekdanji slovenski legionar na Cipru, ki je z veseljem spremljal razplet tekme lige prvakov med Anorthosisom in Interjem (3:3). ''V Sloveniji je še vedno podcenjena ciprska liga, v kateri pa se zelo veliko vlaga. Vsaj petkrat več kot pri nas.''

Ne spreglejte