Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
24. 8. 2008,
10.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 24. 8. 2008, 10.51

8 let, 5 mesecev

Gliha: Nekateri spijo na lovorikah

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo bo HiT Gorica po treh zaporednih porazih iskala vsaj točko na gostovanju pri lendavski Nafti v 6. krogu PrveLige Telekom Slovenije.

Po remiju in zmagi v prvih dveh krogih PrveLige Telekom Slovenije so Goričani nanizali tri zaporedne poraze in so trenutno na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Stanje v Novi Gorici je alarmantno, česar se zaveda tudi trener. ''Lahko rečem, da so rezultati, ki smo jih dosegali na začetku te sezone slabši od igre, ki smo jo prikazali. Nezadovoljen sem samo z igro, ki smo jo prikazali na Ptuju, ko smo proti Dravi izgubili z 1:5. Na nekaterih tekmah nismo imeli sreče,'' se je na začetek sezone ozrl Primož Gliha, ki se zaveda, da ga tokrat ne čaka lahko delo. Nafta je namreč prvi poraz sezone doživela šele v prejšnjem krogu, pred tem pa nanizala tri zmage in remi, zato je trenutno na visokem tretjem mestu prvenstvene razpredelnice.

''Lendavčani so dokazali, da so zelo dobro moštvo. Vseeno pa upam in verjamem, da smo sposobni prekiniti negativen niz in lahko Nafti odščipnemo vsaj točko. Ker trenutno nimamo prave kakovosti v napadu, ne bomo igrali povsem napadalno. Oziroma vsaj tako napadalno ne, kot bi si želel jaz. Morali bomo biti previdni in igrati taktično dovolj zrelo, če želimo v Lendavi kaj doseči. Me pa veseli, da so mlajši nogometaši v naši ekipi pridni. Zagnano delajo in so veliki profesionalci. Lahko bi rekel, da več pričakujem od starejših. Ne smejo spati na lovorikah in morajo biti tisti, ki vodijo mlajše do boljših izidov. Ne pa obratno,'' je povedal nekdanji slovenski reprezentant, ki bo tokrat priložnost v vratih pred Mitjo Pirihom spet ponudil mlademu Vasji Simčiču, še vedno pa ne bo mogel računati na Matijo Škarabota in Admirja Kršiča.

''Jasno je, da smo v zelo neugodnem položaju. Gorica je ekipa, ki je v zadnjem obdobju krojila slovenski vrh, zdaj pa je na dnu. Moramo začeti zbirati točke in se čim prej povzpeti po lestvici. Če bi izgubili tudi v Lendavi, bi bilo stanje res alarmantno. Upam, da utegne biti prav tekma proti Nafti prelomnica. Verjamem, da bomo od te nedelje naprej začeli pozitivni niz,'' si je pred tekmo zaželel goriški trener, ki verjame, da bo številne mlade goriške nogometaše spravil v red in z njimi začel pridno nabirati točke.

Ne spreglejte