Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2017,
9.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

1

Natisni članek

plača PSG Neymar

Nedelja, 24. 9. 2017, 9.33

6 let, 7 mesecev

Saj ni res, pa je? Football Leaks razkriva astronomsko dnevno plačo Brazilca.

Football Leaks: Neymar zasluži 100.000 evrov na dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Spletna stran Football Leaks, ki razkriva višine odškodnin, plače in druge informacije iz pogodb najslavnejših nogometašev, se je tokrat lotila Neymarja in njegovih nogometnih prihodkov pri francoskem prvoligašu PSG.

Brazilski nogometni zvezdnik že od rekordnega avgustovskega prestopa iz Barcelone k PSG-ju dviguje veliko prahu in sproža nemalo govoric. Potem ko je v javnosti završala astronomska odškodnina – Parižani so Kataloncem odšteli 222 milijonov evrov in z njim podpisali petletno pogodbo –, so pri Football Leaks in Der Speiglu v javnost poslali še eno izjemno visoko številko.

4.000 evrov na uro, brez dodatkov ...

Tokrat je govora o plači 25-letnika, ki po prestopu v PSG domuje v vili nedaleč od trening baze PSG-ja in 14 kilometrov od štadiona Parc des Princes. Na Neymarjev račun po informacijah omenjenih virov s strani kluba na dan priteče 100.000 evrov plače, v katero niso všteti bonusi, ki si jih lahko pribori s svojimi predstavami.

Neymar | Foto: Reuters Foto: Reuters

Brazilec tako izključno zaradi nogometa na uro zasluži 4.000 evrov, na mesec dobre tri milijone evrov, na leto pa (brez dodatkov) 36,5 milijona evrov. V tej številki ni sponzorskih pogodb.

Nič čudnega, da se je na primer Neymar pred dnevi ostro odzval predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki pripravlja skupek ukrepov za regulacijo nogometa.

Najgloblje so v žep segli Kitajci

Argentinec Ezequeil Lavezzi je bil maja na vrhu nogometne plačilne "tedenske" lestvice.  | Foto: Getty Images Argentinec Ezequeil Lavezzi je bil maja na vrhu nogometne plačilne "tedenske" lestvice. Foto: Getty Images

Maja je Football Leaks razkril, da je bil takrat najbolje plačani igralec Ezequeil Lavezzi, ki mu je kitajski delodajalec Hebei China Fortune namenil dobrih 900.000 evrov tedenske plače. Na drugem mestu je bil še en argentinski legionar na Kitajskem. Carlosu Tevezu je na teden s strani Shanghai Shenhui pripadlo dobrih 720.000 evrov.

Kje sta bila maja Cristiano Ronaldo in Lionel Messi? Portugalec s 482.000 evrov tedenske plače pri Realu iz Madrida na tretjem mestu, Argentinec pa je z dobrimi 410.000 evri na teden zasedal peto mesto.

 

PSG po sedmih tekmah domačega prvenstva s šestimi zmagami in enim remijem zaseda prvo mesto, točko pred Monacom.
Ne spreglejte