Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 9. 2021,
12.50

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 9. 2021, 12.50

2 leti, 7 mesecev

Fifa še ni odstopila od načrtov za mundial vsaki dve leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
fifa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Krovna svetovna nogometna federacija Fifa še ni odstopila od načrtov, da bi svetovno prvenstvo pripravila na vsaki dve namesto na štiri leta, kot je v veljavi zdaj. Predsednik Fife Gianni Infantino bo razpoloženje glavnih deležnikov v nogometu preveril na spletnem vrhu, ki ga je sklical 30. septembra.

Fifa je povabila vodilne nogometne zveze in organizacije na sestanek konec meseca, na katerem bo razpravljala o koledarju mednarodnih tekmovanj, vključno s predlogom, da bi SP izpeljali vsaki dve leti, danes sporočilo Fife povzemajo tiskovne agencije.

Povabilo na spletno srečanje so prejele nogometne zveze, predstavniki nogometašev, klubov, lig, konfederacij, Evropske nogometne zveze (Uefa) in Sindikata poklicnih nogometašev (FIFpro), poroča Sky Sport.

"V nogometnem svetu obstaja široko soglasje, da je treba koledar mednarodnih tekmovanj prenoviti in izboljšati. To je ena od številnih priložnosti za vzpostavitev konstruktivne in odprte razprave na svetovni in regionalni ravni," je Fifa zapisala v uradni izjavi, objavljeni na spletni strani.

Uefa in južnoameriška nogometna zveza (Conmebol) temu predlogu nasprotujeta in celo grozita z bojkotom dodatnih turnirjev, medtem ko sta azijska nogometna zveza in konfederacija Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf) podprli predlog o spremembi oblike SP.

Nemška tiskovna agencija dpa navaja, da gre za sporen predlog, ki je požel veliko kritik. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je grozil z bojkotom in pozval na sestanek z Infantinom.

Čeferin pri nasprotovanju načrtom za "nogometni bienale" uživa podporo evropskih nacionalnih zvez, med njimi tudi najvplivnejše nemške nogometne zveze (DFB), ki poudarja, da Fifa takšne odločitve "ne sme sprejeti brez soglasja evropskih zvez in evropskega nogometa".

Ne spreglejte