Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
29. 9. 2010,
10.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 29. 9. 2010, 10.07

8 let, 1 mesec

Favorita skupine v Milanu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V skupini A imajo po prvem krogu vsi štirje klubi enako število točk. V Milanu se bosta tokrat udarila Inter in Werder, v Londonu pa bo obračun Tottenhama in Twenteja.

V skupini A so vsi štirje klubi po prvi tekmi s po eno točko. Zato bo drugi krog toliko bolj pomemben. Evropski prvak Inter v sezono ni krenil, kot bi si želel, konec tedna pa doživel boleč poraz na prvenstvenem derbiju proti Romi. Tokrat bo zagotovo skušal narediti vse, da pride do treh točk. To bo sicer obračun klubov, ki naj bi bila favorita za prvi dve mesti v tej skupini. Pri Interju je vprašljiv nastop Makedonca Gorana Pandeva, v prvi postavi pa naj ne bi zaigral niti junak finala minule sezone lige prvakov Diego Milito, ki pri Rafaelu Benitezu, vsaj za zdaj, ni najbolje zapisan. V napadu naj bi bil osamljen Samuel Eto'o. Manjkali bodo zagotovo tudi Javier Zanetti, Marco Materazzi in Walter Samuel, ki so poškodovani. Pri Nemcih, ki so v zadnjih petih tekmah le enkrat zmagali, bo prav tako manjkalo kar nekaj igralcev. Težave imajo Torsten Frings, Claudio Pizarro in Clemens Fritz, poškodovani pa so tudi Naldo, Petri Pasanen in Sebastian Böscnich.

Prvič po 48 letih bodo navijači Tottenhama na White Hart Laneu lahko spremljali tekmo elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Nizozemce, ki so v prvem krogu nekoliko presenetljivo odvzeli točko Interju, bodo seveda skušali premagati. A njihova popotnica ni najboljša. V zadnjih dveh tekmah so dvakrat izgubili. V ligaškem pokalu in prvenstvu proti Arsenalu oziroma West Hamu. Twente je v zelo dobri formi in v tej sezoni še ne pozna poraza. Trener Londončanov Harry Redknapp ima nemalo težav. A poškodbami se mučijo Benoit Assou-Ekotto, Ledley King, Younes Kaboul in Wiliam Gallas, medtem ko je za Michaela Dawsona in Jermaina Defoeja jasno, da ne bosta nastopila. Pri Twenteju, ki ga vodi nekdanji odlični belgijski vratar Michel Preud'homme, zagotovo ne bo Barta Buyssa, težave pa ima tudi Dwight Tiendalli.

Ne spreglejte