Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 11.08

8 let

Elsner bi se najraje skril, Domžale so se dotaknile najnižje točke (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uvodni krog spomladanskega dela je zaznamovala uspešnost klubov, ki so prejeli rdeče kartone. Celje in Krško sta celo zmagala. Domžalčani so s skromno igro v Novem mestu razočarali svojega trenerja.

Največ zadetkov v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije je padlo v Novi Gorici in Novem mestu. Vrtnice so v deževnem vremenu zapravile prednost, nato pa z igralcem manj, ko se je na tribunah znašel tudi njihov trener, postavile končni rezultat 2:2. "Pokazali smo karakter. Bili smo že v izgubljenem položaju, a smo uspeli izenačiti," je bil zadovoljen Miran Srebrnič, ki je drugi polčas sedel na tribunah, saj ga je sodnik zaradi protestov odstranil s klopi. Gorica se z igralcem manj ni predala, ampak si v drugem polčasu zagotovila točko (2:2).

Haložani so po dveh zadetkih Črnogorca Veljka Batrovića zapravili priložnost, da bi spomladanski uvod začeli z odmevno zmago. "Prišli smo po zmago, bili na pragu, a osvojili le točko. S tem ne moremo biti zadovoljni, a tako je pač v nogometu," je pojasnil hrvaški strokovnjak Ivica Solomun, ki z Zavrčem napada četrto mesto.

Krško je v Velenju pozdravilo zgodovinsko zmago, saj je prvič v klubski zgodovini v 1. SNL osvojilo tri točke na gostovanju. Na štadionu Ob jezeru jim ni bilo lahko, zlasti v zadnjih 30 minutah, ko so nastopili z igralcem manj. "Ne vem, če si je Štefanac zaslužil direkten rdeči karton. To je bil naiven štart, a brez namere po poškodbi. Po izključitvi smo bili z zadetkom nagrajeni za boljšo igro v prvem delu, nato pa je prišla do izraza utrujenost. Rudar je prevzel pobudo, mi pa smo se zadnjih 15 minut le borili," je poudaril Tomaž Petrovič.

Njegov stanovski kolega Jernej Javornik ni izbrancem ničesar zameril. "Moramo dati glave gor, to je bila le ena od 14 spomladanskih tekem. Ta je bila zahtevna s psihološkega trenutka," je ocenil trener velenjskega Rudarja, ki je z domačim porazom dopustilo najbližjemu sosedu na razpredelnici, da ga ujame po številu točk.

V Ljudskem vrtu se je pred prijetno polnimi tribunami, zbralo se je okrog šest tisoč gledalcev, zgodilo prvovrstno presenečenje. Celjani so premagali Maribor, za nameček pa odločilni zadetek dosegli v obdobju, ko so igrali z igralcem manj. Razočaranje v taboru vijolic je bilo ogromno, saj prihaja prihodnji konec tedna v Ljudski vrt vodilna Olimpija, ki je prednost povišala na šest točk.

Celjani so nakazali ljubljanskemu klubu, kako se osvaja Ljudski vrt. "Moram čestitati fantom. Faza branjenja je bila odlična, disciplinirano smo prihajali v fazo napada in si ustvarjali priložnosti. Po izključitvi smo se bili primorani braniti, a smo tudi iz te požrtovalne igre prihajali do priložnosti. Sreča se nam je nasmehnila v zadnji minuti," ni skrival sreče Iztok Kapušin, ki po začetni rezultatski krizi pelje Celjane vedno višje.

Na Dolenjskem so vse točke ostale doma. Krka je presenetila Domžale in jih premagala s 3:1. Domači strateg Andrej Kastrevec je poudaril, da so se njegovi izbranci veliko naučili z jesenskih visokih porazov proti Domžalam. "Drugače smo se postavili v taktičnem smislu. Disciplinirano smo se branili, hitre igralce pa izkoristili za polkontro. Na koncu smo zasluženo zmagali," je prepričan Novomeščan.

Trener Domžal je odkrito priznal, da je pričakoval drugačno predstavo svojih izbrancev. "Na vseh področjih smo bili tako mizerni, da težko opišem, kje je šlo narobe. Dotaknili smo se najnižje možne točke v naši igri. Lahko se le skrijemo in tiho delamo na vso moč, da v bodoče popravimo ta vtis in negativno energijo, ki smo jo ustvarili," je bil kritičen Luka Elsner, nezadovoljen z uvodnim nastopom svojih izbrancev. Jeseni so v 22 tekmah prejeli 14 zadetkov, letos pa že na prvi tekmi kar tri.

Ne spreglejte