Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 8. 2008,
20.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 24. 8. 2008, 20.55

8 let, 5 mesecev

Drava v končnici poplavila Koprčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Laboda Drave so v 6. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (0:0).

Če so v minuli sezoni nad igrami svojih ljubljencev negodovali navijači Drave, pa imajo letos veliko več razlogov za nezadovoljstvo ljubitelji nogometa na Obali. Ptujčani so se namreč s tretjo zaporedno zmago prebili v zgornjo polovico prvenstvene lestvice, kanarčki pa so s četrtim porazom pri repu razpredelnice.

Kljub vsemu so bili tokrat blizu uspeha, saj so še v 77. minuti vodili in bili na pragu zmage. Toda v zadnjem delu tekme so gostitelji izkoristili vse napake gostujoče obrambe in tekmo z zadetkoma Oguja in Semlerja odločili v svoj prid.

Koper diktiral ritem

Koprčani so v prvem polčasu igrali bolje ter diktirali ritem igre. To so jim v veliki meri omogočili domačini, ki so igrali brezglavo, predvsem pa prehitro izgubljali žoge. V 23. minuti so bili izbranci Vlada Badžima blizu vodstva, saj je močan udarec Vitagliana z roba kazenskega prostora Drave zadel prečko. Ob koncu polčasa je od daleč poskusil tudi Mertelj, a je žoga zletela mimo leve vratnice. Edino priložnost za Dravo je zamudil Zilić v 34. minuti, ko je z glavo streljal mimo vrat.

V drugem polčasu pa so Ptujčani takoj doživeli šok. Viler je v 47. minuti izvedel kot z leve strani, Vitagliano pa je bil najuspešnejši pred vrati Drave. Takoj za tem je imel lepo priložnost za povišanje rezultata še Djukić, ki pa je s treh metrov z glavo zgrešil cilj. Nato pa je Drava pritisnila, predvsem zadnjih 13 minut je bilo povsem v znamenju gostiteljev.

Semler poživil igro Drave

Poživitev igre je prinesel Semler, ki se je prvič predstavil ptujskemu občinstvu. Najprej je Ogu po podaji Drevenška izenačil, v 83. minuti pa je prav Semler poskrbel za domače veselje. Najprej je močno streljal, vratar Hasić je žogo odbil, v drugo pa je ptujski napadalec le pospravil žogo v mrežo.

Že v sodnikovem podaljšku je imel lepo priložnost za izenačenje Amusan, vendar je njegov strel domači vratar Murko obranil.


Fotoutrinki s tekme:








Ne spreglejte