Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
9.25

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 9.25

8 let, 2 meseca

Drava poplavila Interblock

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Drave so v 3. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Interblock z 2:0 (0:0) in tako osvojili prve točke v sezoni 2007/08.

Potem ko je Drava v prvih dveh krogih vknjižila dva poraza, je tokrat jezo stresla nad ambicioznim Interblockom, ki je že od prve minute zaigral z novincem in občasnim reprezentantom Rodićem. Potem ko je ves čas imela rahlo terensko premoč, a ji nikakor ni uspelo resneje zapretiti, je svoje priložnosti poiskala v prekinitvah in po dveh kotih odločila tekmo v svoj prid. Na drugi strani so "kockarji" na svojem prvem gostovanju zabeležili prvi poraz letos. V prvem polčasu so imeli rahlo terensko premoč gostitelji, ki so si prek Kmetca prvi priigrali lepo priložnost, toda veliko bolj konkretni so bili gosti iz Ljubljane.

Ti so v šesti minuti prvič zapretili prek Jolića, ki je z 12 metrov meril previsoko. Isti igralec se je v ugodnem položaju znašel tudi v 21. minuti. Elsner je bil v vlogi podajalca, Jolić je žogo lepo zaustavil, a na koncu žogo poslal tik ob desni vratnici Dabanovičevih vrat. V 24. minuti se je v kazenskem prostoru znašel Rakovič, ki je prišel do zaključnega strela, a se je Dabanovič izkazal. Kapetan Interblocka je začel tudi akcijo v 37. minuti, ko je prodrl po levi strani in žogo oddal do Elsnerja, ki je spet ogrel dlani nekdanjega reprezentančnega vratarja.

Tudi drugi polčas se je začel v podobnem slogu. Drava je imela žogo več v svoji posesti, toda prvi so že v 51. minuti zapretili Ljubljančani, ko je novinec v Interblocku Rodić meril čez gol. Ptujčani so vse bolj prevzemali vajeti v svoje roke, posledično pa so tudi vedno bolj pritiskali proti vratom ljubljanskega prvoligaša. Tako je v 54. minuti z glavo zgrešil Soska, v 63. se Horvat ni najbolje znašel, ko je bil sam pred Strajnarjem, še v isti minuti pa je Ogu z levico izkoristil Bošnjakovo podajo iz kota in svojo ekipo povedel v vodstvo.

Na drugi strani sta takoj skušala vrniti Elsner in Jolič, a je prvemu strel obranil Dabanovič, drugi pa je žogo poslal visoko čez gol. Bolj natančen je bil v 75. minuti sicer ne preveč razpoloženi Prejac, ko je z glavo izkoristil novo Bošnjakovo podajo iz kota. Deset minut zatem je Rendulić z leve strani lepo podal žogo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Rakovič, a je z glavo zapravil še zadnjo priložnost na tekmi.

Ne spreglejte