Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
11. 10. 2014,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca Nikica Jelavić Niko Kovač

Sobota, 11. 10. 2014, 16.09

8 let

Drama v taboru Hrvaške: za Nika Kovača ne želi več igrati

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaška je v petek zmagala tudi v drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, a je zmago v Bolgariji zasenčila odločitev napadalca Nikice Jelavića.

Napadalec angleškega Hull Cityja, za katerega je v tej sezoni prispeval že štiri prvenstvene gole in spada med najboljše strelce tamkajšnje premier lige, je po tekmi v Sofiji, ki so jo Hrvati z avtogolom dobili z 1:0, zapustil reprezentanco, pa čeprav Hrvate v ponedeljek čaka še tekma z Azerbajdžanu.

Selektorju Niku Kovaču je povedal, da v reprezentanci več ne bo igral in zapustil reprezentančni tabor, kar je seveda šokiralo marsikoga, tudi njegove soigralce, ki so novico izvedeli v času sobotnega zajtrka. "Zapustil je reprezentanco, kar je povsem njegova odločitev," je pojasnil selektor Hrvaške, ki ima po neuspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu v Braziliji vse več kritikov.

Trikrat na ogrevanju, a ni vstopil v igro

Zakaj se je Nikica Jelavić odločil za takšno potezo, ni znano. Hrvaški mediji namigujejo, da zato, ker ga je na tekmi proti Bolgariji selektor na ogrevanje poslal kar trikrat, pa vseeno ni dobil priložnosti za igro. Čeprav je Hrvaška opravila le eno menjavo na celotni tekmi.

Mesto v začetni enajsterici je 29-letni napadalec izgubil že pred časom, zaradi česar seveda ni mogel biti najbolj zadovoljen, sobotno dogajanje pa je očitno poskrbelo za kapljo čez rob in drastično odločitev. Izbrano vrsto Hrvaške zapušča s 35 nastopi in šestimi zadetki.

Nezadovoljen je odšel tudi drugi najboljši strelec

Zanimivo, Jelavić je že tretji nogometaš, ki se je predčasno poslovil od igranja v reprezentanci Hrvaške, odkar je njen selektor Kovač. Pred njim sta se za tak korak odločila drugi najboljši strelec v zgodovini reprezentance Eduardo da Silva (31 let) in Ognjen Vukojević (30).

Ne spreglejte