Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 8. 2008,
14.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 8. 8. 2008, 14.21

8 let, 5 mesecev

Domžale spoštujejo, cilj je jasen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Sedem od devetih možnih. Z izplenom v uvodnih treh prvenstvenih krogih so v Ljudskem vrtu zadovoljni. Naslednje poglavje odpira gostovanje v Domžalah.

"Kot da potrebujemo zaostanek, da začnemo igrati," je po težko pridobljeni točki z Dravo ugibal David Bunderla. Ob tem so v vijoličasti vrsti izpostavili, da si česa podobnega v Domžalah ne smejo privoščiti. Vmesna preizkušnja z upi londonskega velikana jim je učvrstila samozavest. Pa čeprav jih fantje v modrem s pokazanim niso mogli pretirano navdušiti. Marcos Tavares je Chelseaju zabil dvakrat, v letošnjem prvenstvu enkrat. Je edini izmed napadalcev, ki mu je uspelo. Dasiravno se trudijo, jih za zdaj rešuje Zoran Pavlovič. Kapetan je izraziti vodja te ekipe, trener Darko Milanič ga bo po lažji poškodbi tudi v dvoboju z državnimi prvaki uvrstil v moštvo. "Aleš Mejač ne bo mogel igrati. Večjih sprememb ne bo. Morda niti nimam toliko dilem. V obrambi ostaja Matjaž Lunder skupaj Lubomirjem Kubico. Nilton je brez opornice na roki bolj prepričljiv, zato ostaja na položaju zadnjega zveznega igralca," razkriva Milanič, optimističen pred potjo v Domžale. "Na naših zadnjih tekmah sem opazil nekaj pozitivnih stvari. Tokratni tekmec je sicer čvrsta ekipa, z jasno izdelano strategijo. Znajo se branit, vendar tudi igrati všečen nogomet. Dobro skačejo, igra na rezultat jim ni tuja."

Plut: Po zmago

"Poznamo jih. Dobro so se upirali Dinamu, ampak gremo po zmago," se glasi bojna napoved Vita Pluta. Na treh tekmah je po igrišču tekal le 21 minut. Pri izbiranju napadalcev se Milanič trenutno raje obrne k Bunderli. Ta si prizadeva, da bi žogo le spravil v mrežo. In razveselil navijače, nad katerimi je navdušen. "Tudi, ko nam ne gre, nas spodbujajo.” Domžale? “Velik izziv. Doživeli so neke spremembe, ampak ostajajo organizirani. Tudi ob prekinitvah, ko posežejo po raznih trikih. Ne bi smeli izgubiti."

Ne spreglejte