Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 10. 2008,
9.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 12. 10. 2008, 9.22

8 let, 5 mesecev

Domžalčani zgolj enkrat premagali Koprivca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal so se v sobotnem prijateljskem srečanju pomerili z italijanskim prvoligašem Udinesejem in izgubili z 1:3.

Aktualni državni prvaki iz mesta ob Kamniški Bistrici, ki so v minulem krogu proti četi Slaviše Stojanoviča še tretjič v tej sezoni zapustili igrišče sklonjenih glav, so se v soboto odpravili v Videm. Zaradi prvenstvenega premora, ki je posledica reprezentančnih akcij, so na italijanskih zelenicah odigrali prijateljsko srečanje s tamkajšnjim prvoligašem, Udinesejem, ki na lestvici zaseda visoko tretje mesto in ima skupaj z Laziem in Interjem vknjiženih 13 točk.

Če ni Handanoviča, je med vrati Koprivec

Obe ekipi sta nastopili v okrnjeni postavi, saj so med drugim manjkali tudi nogometaši, ki branijo barve reprezentance in jih čakajo kvalifikacijska srečanja za SP, ki bo leta 2010 v JAR. Pri četi Roberta Pevnika tako ni bilo moč zaslediti reprezentanta Andraža Kirma in Luko Elsnerja, pri Videmčanih pa med vratnicama iz istega razloga tokrat ni bilo Samirja Handanoviča. Njegovo vlogo je tako (uspešno) prevzel še en slovenski vratar, Jan Koprivec, ki je bil v zadnjem času tudi na klopi italijanskega prvoligaša tako v prvenstvu kot tudi v pokalu UEFA. Srečanje med omenjenima ekipama se je končalo z zmago domačinov, ki so v mrežo dvakratnih državnih prvakov poslali tri zadetke. Mladega slovenskega reprezentanta do 21 let, ki je iz Cagliarija v Udinese prestopil v poletnem prestopnem roku, pa so "rumeno-modri" premagali "zgolj" enkrat, potem ko je v polno zadel Haris Vučkič.

Domžalčane nova prvenstvena preizkušnja čaka v soboto, ko bodo gostovali v štajerski prestolnici pri sedemkratnih državnih prvakih, Udinese pa se bo prihodnjo nedeljo pomeril z Leccejem.

Ne spreglejte