Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 15.59

8 let

Domžalčani že četrtič do zmage v gosteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Gorice so v 8. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Domžalam z 1:2 (1:2).

Domžalski nogometaši so v Novi Gorici prišli še do pete prvenstvene zmage (četrte v gosteh), s katero ostajajo tik pod vrhom lestvice. Na drugi strani je Gorica doživela drugi zaporedni in skupno četrti poraz in tako ostaja pri 10 točkah ter v sredini lestvice.

Domžalčani so ob sicer umirjenem uvodu tekme prvi zagrozili, ko je žogo po strelu Rudija Požega Vancaša z razdalje Vasja Simčič odbil v kot. Domžalski nogometaš je bil uspešnejši deset minut pozneje, ko so soigralci goriškim branilcem pred domačim kazenskim prostorom ukradli žogo, Liridon Osmanaj in Požeg Vancaš sta nato odigrala dvojno podajo, slednji pa je prišel sam pred Simčiča in ga z desne strani tudi premagal.

V 24. minuti so gosti zasluženo podvojili prednost, ko sta Osmanaj in Jernej Papež izigrala obrambo, akcijo pa je nato iz bližine uspešno dokončal slednji. Goričani, ki dotlej niso pokazali veliko, so zaostanek znižali v 35. minuti. Kris Jogan se je odločil za strel s 25 metrov, vratar Gregor Zabret pa ni dovolj dobro posredoval, da bi preprečil žogi pot v mrežo. Gol je dal nekaj elana domačim, ki so bili v končnici nevarnejši tekmec, v 40. in 44. minuti je bil le malce premalo natančen Jan Dornik, v 45. minuti pa je z glavo cilj zgrešil Amadej Vetrih.

Drugi polčas so konkretneje začeli gosti, v 47. minuti je Papež z glavo meril le malce previsoko. Tri minute zatem je Domžalčane rešil Žiga Kous, ki je na golovi črti izbil žogo po strelu Mihe Mevlje. V 53. minuti je po preigravanju znova prišel do strela Požeg Vancaš, vendar je bil Simčič na mestu.

Med 66. in 69. minuto so domači prišli do dveh zaključnih strelov, vendar je najprej Zabret ustavil poskus Robija Jakovljeviča, Mevlja pa je s 25 metrov malce zgrešil cilj. Eno zadnjih priložnosti na tekmi so imeli gosti. V 88. minuti je Žan Majer našel Gorana Vuka, ki se je ob enem domačih branilcev obrnil in streljal v spodnji desni kot domačih vrat, vendar žogo poslal le malce mimo gola.

Ne spreglejte