Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2015,
17.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2015, 17.25

7 let, 12 mesecev

Dolenjci prišli do pomembne zmage (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši novomeške Krke so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč s 3:0 (2:0).

Tradicija dvobojev med Krko in Zavrčem se nadaljuje. Tudi danes gledalci - tako kot na vseh prejšnjih medsebojnih obračunih - niso videli neodločenega izida. Videli pa so zelo pomembno zmago Krke v boju za ohranitev prvoligaškega statusa. Novomeščani so s 3:0 premagali v zimskem prestopnem roku najbolj spremenjeno prvoligaško ekipo Zavrč.

Ta je ostal praznih rok kljub temu, da je imel od 36. minute naprej igralca več na igrišču. A številčne prednosti ni znal unovčiti, še več, Dolenjci so kar dva zadetka dosegli z igralcem manj. Krka ima zdaj že deset točk več od zadnjega Kalcerja iz Radomelj ter se je točkovno izenačila z osmouvrščeno Gorico. Zavrč po desetem porazu ostaja na petem mestu, a že z devetimi točkami zaostanka za četrtouvrščeno Olimpijo.

Gledalci so v prvem polčasu spremljali kar razburljivo predstavo s kar nekaj priložnostmi, prvi pa je resno ogrozil vrata Zavrčev Jure Matjašič, ki je v 28. minuti s strelom z glavo zadel prečko. Pet minut pozneje so domači povedli, ko je po podaji Josipa Fučka v kazenskem prostoru do strela prišel Marin Perić in v drugem poskusu premagal Marka Pridigarja.

V 36. minuti so domači po drugem rumenem kartonu Nikole Žižića ostali z igralcem manj, a kljub temu v izdihljajih polčasa podvojili prednost. Leo Ejup je namreč izvrstno izvedel prosti strel in zadel s približno 30 metrov.

V drugem polčasu so bili razumljivo več pri žogi gosti, saj so si čim prej želeli znižati zaostanek. A do prave priložnosti jim domači dolgo niso pustili. Vse do 78. minute, ko je Bojan Đukić zadel prečko. Zavrčani so ves čas napadali, gostitelji pa bolj ali manj čakali na protinapade.

V 86. minuti je dvakrat za Haložane poskusil Tomislav Kiš, a je bil obakrat na mestu Tomislav Pelin. Že globoko v sodniškem dodatku pa je Zavrč doživel nov šok, saj je Urban Kramar po podaji Fučka, nekdanjega igralca Zavrča, s strelom z glavo povišal na končnih 3:0.

Krka bo v 21. krogu v sredo gostovala v Celju, Zavrč pa bo gostil Domžale.

Ne spreglejte