Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
17.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 17.57

7 let, 12 mesecev

Dober odpor Maribora, Fajić trikrat, prvi poraz Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborski nogometaši so na pripravljalni tekmi v Avstriji tesno izgubili s četrtfinalistom lige Europa v minuli sezoni, Nusmir Fajić je za Muro 05 zabil trikrat. Prvi poraz Domžal.

Domžalčani so po remiju brez golov proti Crveni zvezdi proti ukrajinskemu Volynu na pripravljalnih tekmah pred sezono 2012/13 zabeležili prvi poraz. Častni zadetek je ob koncu tekme dosegel 17-letni Tobias Menciger po podaji Marka Drevenška.

Koprski nogometaši so v soboto zlahka premagali drugoligaša, ki jih je v minuli sezoni izločil iz pokalnega tekmovanja. V večerni tekmi, ki sta jo moštvi odigrali v Dekanh, se je z dvema zadetkoma ponovno izkazal Mitja Lotrič. Nekaj več težav so z žilavimi gosti rumeno modri imeli le v prvem polčasu, v drugem pa so varovanci trenerja Milivoja Bračuna nadoknadili zamujeno in gostom nasuli še pet zadetkov, enkrat pa so žogo poslali tudi v lastno mrežo. Zadeli so še Pučko, Kamenčič, Mavrič, Popovič 84, Blažič pa je zatresel lastno mrežo.

Mariborčani so v avstrijskem kraju Ilz odigrali zahtevno srečanje proti četrtfinalistu Lige Europa v minuli sezoni. V četrti minuti je po podaji Cvijanovića prišel do udarca Tavares, a so Ukrajinci s posredovanjem v zadnjem trenutku odbili v kot. Le tri minute pozneje pa je ob poskusu Mezge vratar Gorjainov žogo odbil čez prečnik v kot. Metalistu je prvo grožnjo preprečil Pridigar, ki je v deveti minuti ustavil udarec Marlosa, Sosi je v 14. minuti namero preprečil prečnik, edini gol v prvem polčasu pa je bil dosežen po prestrogo dosojeni enajstmetrovki. Rešek in Marlos sta bila v dvoboju v kazenskem prostoru, sodnik pa je pokazal na belo točko. Natančen izvajalec enajstmetrovke je bil Cristaldo. Darko Milanič je igralcem ob vrnitvi domov namenil prost vikend po nizu treningov in tekem, v ponedeljek pa se začenja novo delovno poglavje. Z dopoldanskim treningom in večerno tekmo pod žarometi v Zavrču.

Kranjčani so pripravljalne tekme začeli s porazom proti ekipi SPINS. Zanimivo je, da sta vse štiri gole zabila nekdanja igralca Triglava. V prvem polčasu po strelu s kota Robert Najdenov - po polletni pavzi se vrača na nogometne zelenice - in Enes Rujovič, ki je bil nekaj časa posojen s strani Olimpije. Kljub vsemu velja izpostaviti dober nastop kadetskih reprezentantov Klemenčiča in Udoviča, ki že trkata tudi na vrata članske ekipe.

Nogometaši Celja so se v nedeljo pomerili med seboj. Trener Marijan Pušnik je sestavil rumeno in modro zasedbo. Rumeni so slavili 2:0, ko sta zadela Gregor Bajde in Marko Tuomas Kolsi. Naslednja tekma bo prva prava iziroma pomembna v začetku nove sezone. V četrtek v Kišinjevu proti FC Dacia.

Nogometaši Rudarja so morali priznati premoč ukrajinskemu klubu Zoryja, edini zadetek za Velenjčane je dosegel Uroš Rošer.

Po odstopu predsednika Miroslava Topića pri Muri 05 vlada zelo nenavadno stanje, saj je klub tudi še brez uradnega trenerja. Kljub temu pa so črno-beli na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom v Baku premagali madžarskega prvoligaša Pecsi MFCVse tri zadetke za Muro je dosegel Nusmir Fajić, ki je pred odhodom iz kluba.

Ne spreglejte