Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2008,
9.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 22. 8. 2008, 9.38

8 let, 5 mesecev

Djuranovič: Kirm zavrnil prestop v Hajduk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na naslov nogometnega kluba Domžale je iz Splita prišla mamljiva ponudba za Andraža Kirma, vendar je slovenski reprezentant zavrnil možnost prestopa v Hajduk.

Že dolgo časa se v medijih ugiba, kje utegne Andraž Kirm nadaljevati kariero. Jasno je, da so ga Domžalčani po izpadu iz Evrope pripravljeni prodati po zmerni ceni, a kot se je izkazalo v zadnjem primeru ima veliko težo tudi želja igralca. Hajduk se je opogumil in hotel domžalsko blagajno napolniti za slovenske razmere lepo ponudbo okrog 500 tisoč evrov in še nadaljnjih (približno) 20 odstotkov od morebitne prodaje, kar bi bili v Domžalah brez večjega pomisleka tudi sprejeli.

Pripravljen je počakati tudi do zime

Vendar se s prestopom v Dalmacijo ni strinjal "Kiro", ki pravi, da si želi igrati v eni izmed petih najmočnejših lig v Evropi. "S predstavniki Hajduka smo opravilo konkretne pogovore, oni pa so predstavili ponudbo. Tu se je tudi končalo, saj je Andraž zavrnil možnost odhoda v Split in povedal, da ima drugačne cilje," je za Sportal povedal Dejan Djuranovič in razkril želje Ljubljančana: "'Kiro' bi odšel zgolj v eno izmed elitnih evropskih lig, zato je pripravljen počakati še nekaj mesecev - do zimskega prestopnega roka." Znano je sicer zanimanje Chieva iz Verone, morda pa se bo do konca prestopnega roka, ki se izteče čez dober teden dni, oglasi še kdo. "Izmed tujih klubov je konkretno zanimanje pokazal Chievo, ki je Kirma spremljal tudi na reprezentančni tekmi v Mariboru, je pa še nekaj časa do konca prestopnega roka, zato je še vse odprto," pravi športni direktor kluba dvakratnih državnih prvakov.

"Izmed tujih klubov je konkretno zanimanje pokazal Chievo, ki je Kirma spremljal tudi na reprezentančni tekmi v Mariboru, je pa še nekaj časa do konca prestopnega roka, zato je še vse odprto," pravi športni direktor kluba dvakratnih državnih prvakov.

Apatič pritegnil zanimanje Angležev

Kot zadnji med Domžalčani se je v "izložbo" postavil tudi Tadej Apatič, ki je pritegnil pozornost otoških skavtov na reprezentančni tekmi mladih izbranih vrst Anglije in Slovenije. Naši mladi upi so namreč kljub porazu (1:2) pustili dober vtis. "Za Apatiča so se informativno pozanimali nekateri angleški klubi, ki so bili zadovoljni s prikazanim našega nogometaša v Hullu," je še z najnovejšo informacijo postregel Djuranovič.

Talent Apatiča so odkrili tudi že pri Barceloni, kjer se je mudil pred dobrim letom in pol. Takrat naj bi okrepil drugo ekipo katalonskega giganta, a se za prestop ni odločil.

Ne spreglejte