Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2008,
20.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 20.41

8 let, 5 mesecev

Djukić dvakrat za tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Mik CM Celje z 2:0 (1:0). Junak tekme z dvema zadetkoma je bil Darko Djukić.

Nogometaši Kopra so z zmago v Celju vsaj delno popravili slab vtis, ki so ga zapustili pred dnevi, ko so na domačem igrišču izgubili z Dravo. Po drugi strani pa jim je zdaj gotovo še bolj žal za izgubljene točke v dvoboju s Ptujčani, saj bi se s tremi vodilnim Domžalam približali na vsega pet točk zaostanka.

Pred tekmo so Celjani napovedovali rušenje tradicije, prepričani so bili, da bodo po petih zaporednih porazih v medsebojnih dvobojih vendarle prekinili črn niz. Res so pokazali veliko želje, ves čas napadali, toda Koprčani vseeno ostajajo njihova nočna mora. To pa predvsem po zaslugi učinkovitosti, gosti, ki so se z zmago vrnili na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, so svoje priložnosti izkoristili, domači ne.

Celjsko neučinkovitost kaznoval Djukić

V prvem delu so si Celjani pripravili kar nekaj priložnosti, toda njihovi napadalci so bili nekonkretni. Najbližje zadetku so bili v 25. minuti, ko je po diagonalni podaji Urbanča Dvorančič namesto mreže zadel le vratnico. Na drugi strani so "kanarčki" svojo priložnost znali izkoristiti. Marlon je poslal žogo pred kazenski prostor, Djukič pa s polnega sprinta ni prav nič okleval in je s takojšnjim udarcem premagal Mujčinovića.

Da bodo gostitelji težko prišli do ugodnejšega rezultata, je napovedala 54. minuta. Marlon si je prislužil drugi rumen karton in predčasno pot v slačilnico. Kljub temu, da se Celjani niso predajali, da so še naprej imeli pobudo, pa so edini gol v drugem delu dosegli tekmeci. V 70. minuti je večino dela opravil Plut, ki je po pravem slalomu na levi strani igrišča preigral tri nasprotne igralce, Djukiču pa je bilo za svoj drugi gol na tekmi le potrebno nastaviti nogo.

Ne spreglejte