Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 8. 2012,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Celje

Torek, 14. 8. 2012, 10.47

8 let

Dabanovič po novem Pušnikova desna roka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjski nogometaši so v prvenstveno sezono vstopili z izjemnim nizom. Po petih krogih so še neporaženi, v strokovnem vodstvu pa so doživelo manjšo spremembo. Mladen Dabanovič ni več trener vratarjev.

Ko je Damjan Romih sprejel ponudbo iz Krškega, kjer je v vlogi samostojnega trenerja prevzel drugoligaški klub, je Marijan Pušnik ostal brez tesnega sodelavca. Vrzel na mestu pomočnika trenerja pa je zapolnil nekdanji reprezentančni vratar. "Tako dolgo sem že v klubu, da so občutki ob novi funkciji enaki. Do sedaj sem imel poudarek na vratarjih, zdaj bo na vseh ostalih. Večjih sprememb ne bo. Sem pa sem od Marijana Pušnika že veliko naučil. Od prvega dne sva bila z Damjanom Romihom pomočnika, ko sem sam poleg dela z vratarji, delal tudi na drugih stvareh," je za klubsko stran povedal Mladen Dabanovič, ki je sredi šolanja za trenerja s PRO licenco. Z vratarji celjskega kluba bo po novem delal Andrej Salčnik, ki je pred leti v mestu ob Savinji že sodeloval s Pušnikom. "Izbira sodelavca je bila izredno težka, pa ne zaradi Mladena Dabanoviča. Imeli smo še dve, tri kombinacije, ki smo jih želeli izpeljati na vsak način, na koncu pa se je izteklo tako, da smo morali poseči po notranjih rezervah, ko ni bilo veliko časa. Mladen pozna moje delo, poleg tega se rad uči. Je zelo odprt in cenim njegovo mnenje, potem ko ima tudi mednarodne in reprezentančne izkušnje. Zdaj končuje PRO licenco. To mu bo v prihodnje zelo pomagalo. Zaradi vsega tega smo se v klubu tako odločili. Verjamem, da je prava poteza. Posledično sem želel novega trenerja vratarjev, ki je bogat z izkušnjami in, ki je preverjen. Ni časa za učenje in spoznavanje, zato je to postal Andrej Salčnik, ki je strokovnjak na področju vratarjev. Z mano je delal že več kot petnajst let. Vesel sem vnovičnega sodelovanja z njim,'' je o kadrovskih spremembah v strokovnem vodstvu Celjanov povedal prvi trener Pušnik.

Celjani bodo v 6. krogu 1. SNL gostovali pri Olimpiji. Dvoboj v Ljubljani bo na sporedu v soboto ob 20. uri, nato pa čakata Celjane dve domači preizkušnji. Najprej štajerska poslastica z Mariborom, nato pa prihaja v Celje še novopečeni prvoligaš Aluminij.

Ne spreglejte