Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 1. 2009,
21.54

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 23. 1. 2009, 21.54

8 let, 5 mesecev

Da Silva na Ptuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Šestmesečno pogodbo s ptujskim nogometnim prvoligašem je podpisal Brazilec Joao Gabriel Da Silva, ki je nazadnje igral v Ajdovščini.

Konec avgusta je v Mariboru gostovalo Primorje. Na koncu je bilo 3:3, toda dobro uro so vijoličasti prestajali velike muke. Ajdovci so vodili s 3:1, švigali po igrišču, sploh njihov zadnji zvezni igralec, nova brazilska okrepitev. Fant zna, so kimali prisotni. In Da Silvo so opazili tudi na Ptuju.

"S Primorjem se nismo sporazumeli in smo skupaj ugotovili, da je najboljša rešitev moj odhod iz kluba. V Ajdovščini si tako nisem zaprl vrat. Z Dravo sem podpisal šestmesečno pogodbo. Hitro sem se moral odločiti, zato mislim, da sem naredil najboljšo možno potezo. Mislim, da bom tukaj srečen," je razložil Da Silva. "Najprej si bo moral izboriti mesto v ekipi,'" se je nasmehnil trener Adnan Zildžović. Nato pa le pohvalil 24-letnega nogometaša. "On je atipičen Brazilec. Odgovoren na igrišču, zna igrati obrambno."

Vrnila sta se

Tudi s sporazumevanjem ne bo težav. Da Silva skoraj tekoče govori hrvaško, saj je pred prihodom v Slovenijo brcal za Solin in Šibenik. Nekdanji slovenski reprezentant Senad Tiganj se je pri 33-ih znašel v naši drugi ligi. Aluminij ga je poklical, ko je iz Kidričevega odšel Uroš Veselič, Tiganj jim je vrnil z goli. Dovolj, da je spet dobil povabilo s Ptuja. "Ne, ni bilo nobene dileme. Aluminij mi je ponudil priložnost, bil je nekakšna odskočna deska. Razšli smo se v prijateljskem ozračju. Večina soigralcev je enakih, kot takrat, ko sem že bil tukaj. Manjkajo tisti, ki so se upokojili (smeh). Dabanovič, Šterbal … Zdaj se je še Aleš vrnil," se je Tiganj obrnil k Alešu Čehu.

Ta se je naveličal Lendave. Pravzaprav se je imel tam fino, le voziti s Ptuja v Prekmurje se mu več ni ljubilo. "Mariborčani zdaj lahko grejo po avtocesti in sem ostal sam. Več časa sem z družino, kar mi največ pomeni." Četrta ptujska okrepitev je iz Avstrije. Vratarja Daniela Bartoscha so pripeljali kar iz Rapida. Šele osemnajst let ima, premalo, da bi se lahko zanašali nanj, zato Zildžović želi še tretjega vratarja. Rad bi tudi, da Doris Kelenc in Miljenko Bošnjak ne gresta v Croatio Sesvete. Na priprave na Pag se bo v soboto odpravila kompletna zasedba.

Ne spreglejte