Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
24. 8. 2008,
9.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 24. 8. 2008, 9.57

8 let, 5 mesecev

Cvijanovič: Rudar ima visoke ambicije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Primorja, ki so v minulem krogu PrveLige Telekom Slovenije odščipnili točko na gostovanju v Celju, se bodo drevi pomerili z Rudarjem. Kaj menita Pavel Pinni in Miroslav Cvijanovič?

Statistika dosedanjih dvobojev Primorja in Rudarja na štadionu v Ajdovščini priča v veliko korist gostiteljev. ''Rdeče-črni'' so dobili kar 13 od 18 tekem, štiri so se končale z neodločenih rezultatom, le enkrat pa so se zmage veselili gostje. Bo obveljala tradicija tudi po nedeljski tekmi 6. kroga PrveLige Telekom Slovenije?

''Važno je, da k igri pristopimo tako, kot na prejšnjih tekmah, torej kompaktno in z visokim ritmom. Na ta način se nimamo česa bati, vsekakor pa moramo narediti vse, da točke ostanejo doma,'' je za klubsko stran naznanil trener Primorja Pavel Pinni, ki proti Rudarju ne bo smel računati na kaznovani dvojec z nedavnega gostovanja v Celju. Sestavljata ga Dalibor Teinović (počival naj bi kar štiri tekme, Ajdovci pa so se na podlagi videozapisa tekme odločili za pritožbo na odločitev disciplinskega sodnika NZS) in Leon Panikvar. Od prve minute bo najverjetneje zaigral branilec Miroslav Cvijanovič, ki je prepričan, da je Rudar zelo kakovostna ekipa. ''To so pokazali rezultati Velenjčanov na uvodnih tekmah. Imajo visoke ambicije. V Velenju so nas pred začetkom sezone na prijateljskem srečanju premagali s 3:1. Sedaj igramo doma in ni potrebno posebej poudarjati, kakšni so naši načrti,'' je poudaril 23-letni član Primorja.

Šaranović vendarle nared

Na petkovem dopoldanskem treningu je lahko trener Pinni računal tudi na Edina Šaranović, ki si je na pripravljalni tekmi med tednom z Adrio poškodoval mišico. Čeprav je bilo sprva govora o težji poškodbi, bo najboljši strelec ''rdeče-črnih'' v tej sezoni (dva zadetka) vendarle nared za tekmo z Rudarjem. Ajdovci bodo zaradi reprezentančnega premora, ko bo slovenska članska izbrana vrsta odigrala kvalifikacijski tekmi s Poljsko in Slovaško, prihodnjo tekmo pred domačim občinstvom odigrali šele 14. septembra. Premor bo prišel še kako prav, saj bo prenovljena zelenica na glavnem igrišču. V pripravi je tudi že predstavitev projekta izgradnje novih pokritih tribun, ki bi v mnogočem pripomogle še k višjem obisku tekem.

Ne spreglejte