Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 4. 2011,
8.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 8.47

8 let

Čudežni deček novi Slovenec v Genoi?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Luka Krajnc, komajda 16-letni član Maribora, ki sicer še ni debitiral v prvi ekipi, zbuja pozornost številnih klubov. Po informacijah, ki prihajajo iz Italije, naj bi bil najbližje prestopa v Genoo.

Člana italijanskega prvoligaša Genoe sta že mlada slovenska nogometaša Enej Jelenič in Dejan Lazarevič, ki trenutno sicer kot posojen igra v drugi ligi za Torino, a se bo poleti vrnil v Genovo, od prihodnje sezone naprej pa bo za ta klub igral tudi Valter Birsa. Prav lahko pa se zgodi, da bo od poletja naprej v Genoi tudi Luka Krajnc. Italijanski mediji namreč poročajo, da je zelo blizu podpisa pogodbe s tem klubom, ki je trenutno na 12. mestu prvenstvene razpredelnice. Vselej zanesljiva Gazzetta dello Sport piše, da so si pri Genoi že zagotovili podpis mladega slovenskega upa, ki naj bi se te dni že mudil v Genovi. Vprašanje sicer je, ali je to res, je pa dejstvo, da se za komajda 16-letnega mladeniča zanimajo številni klubi.

Oviri sta menedžer in Zahovič

Zanimanje zanj so že pred časom pokazali pri Milanu, Interju, Juventusu, Birminghamu, Blackburnu in Chelseaju, ki naj bi po nekaterih informacijah z Mariborom sklenil dogovor, da ima pri nakupu prednost pred preostalimi, po naših informacijah pa je ponudbo zanj v Ljudski vrt poslal tudi Liverpool. Zdaj pa naj bi bil, kot že omenjeno, najbližje selitvi v Genoo. A glede na to, da se športni direktor Maribora Zlatko Zahovič ne razume najbolje s Krajnčevim menedžerjem Kristijanom Markovičem, se lahko še marsikaj zaplete.

Nadarjen, kot še nihče doslej

In kdo je Luka Krajnc? Gre za nogometaša, ki po mnenju mnogih lahko postane najboljši slovenski branilec vseh časov. Tako nadarjenega v Sloveniji, bojda, še ni bilo. Je levičar, katerega primarno igralno mesto je v sredini obrambe, lahko pa igra tudi na levi strani. Odlikujejo ga hitrost, moč, zračni dvoboji in zelo dobre podaje. Tuji mediji so ga označili za novega Alessandra Nesto. Profesionalno pogodbo z Mariborom, katerega član je že od osmega leta starosti, je podpisal septembra lani. Zdaj trenira s člansko ekipo, igra pa za mladince. V mladinski selekciji vijoličastih, ki si v prvi mladinski ligi trenutno deli prvo mesto s Celjani, je v tej sezoni odigral devet prvenstvenih tekem. Devetkrat je nastopil tudi za kadete, ki so na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, in zabil tri gole.

Ne spreglejte