Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 9. 2008,
7.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 7.58

8 let, 5 mesecev

Cipot: Pred Rudarjem je svetla prihodnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Le teden dni po pokalnem srečanju se bosta na štadionu Ob jezeru znova udarila Rudar in MIK CM Celje. Tokrat za prvenstvene točke. Nekdanji reprezentant Fabijan Cipot napoveduje nove tri točke.

Minuli teden si je Rudar v pokalu Hervis priboril mesto v četrtfinalu. V ''sosedskem'' derbiju je pred domačimi gledalci izločil Stojanovičevo četo iz Celja. Se bo tudi srečanje 10. kroga PrveLige Telekom Slovenije končalo v korist ''knapov''? ''Pričakujemo veliko težjo tekmo. Celjani bodo bolj konkretni, saj se bodo bolje taktično pripravili, tako da je pred nami zelo zahtevna tekma. V zadnjem obdobju večinoma igramo v enaki postavi, tako da so nekateri igralci že izčrpani. Svoje so naredili kartoni in poškodbe, a bomo izdržali. Vemo, kaj hočemo. Želimo tri točke. Še posebej na domačem igrišču, kjer bomo vedno težko prodali svojo kožo,'' je prepričan Fabijan Cipot.

Smo pozitivno presenečenje

Izkušeni člen v obrambi Velenjčanov je po hitri vrnitvi s švicarskih zelenic z Rudarjem ''oddelal'' spomladanski del drugoligaške sezone in neposredno pomagal do vrnitve med elito. ''Za nekatere smo bili nekakšni 'outsiderji'. Dejstvo je, da je bila naša ekipa sestavljena že v minuli sezoni. Po eni strani smo vedeli, česa smo zmožni, je pa res, da bi lahko z več sreče in izkušenosti dosegli še več. Vseeno smo pozitivno presenečenje. Imamo mlado ekipo, zelo kakovostno, pred katero je še svetla prihodnost. Presenečen sem nad njihovo vnemo. Imajo pa tudi pravega trenerja,'' je priznal za Sportal Prekmurec, ki je v članskem državnem dresu zbral 26 nastopov. Nazadnje je nastopil pred slabim letom v Celju proti Albaniji (0:0). Nad Velenjem je očaran. ''Že v drugi ligi smo imeli na tribunah 2.000 ljudi. To je fantastična publika. Vesel sem, da se je vrnil nogomet.'' Pogodba z Rudarjem se mu izteče konec tekmovalne sezone 2008/09.

Imamo svoje skrivnosti

Celjani že sedem krogov niso okusili slasti zmage. ''To so njihove težave. Naj se sami ubadajo z njimi,'' je odvrnil ''Fabi'', ki se še spominja poraza v Celju v uvodnem krogu. Motiv več za maščevanje? ''Vsekakor. Z njimi smo igrali že dvakrat, tako da se poznamo zelo dobro. Vsak pozna do potankosti drug drugega, tudi slabosti. V sredo bo na voljo 90 minut, v katerih se bo videlo, kdo bo boljši, pametnejši, izkušenejši,'' sklepa nekdanji legionar v Katarju in Švici.

Zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel prav na srečanju osmine finala pokala Hervis proti MIK CM Celju, bo tekmo 10. kroga preskočil najboljši strelec Edin Junuzović. Prejel je namreč kazen prepovedi nastopanja na dveh tekmah, tako da bo lahko za nastop kandidiral šele konec tedna proti Mariboru. Manjkal bo tudi branilec Aleš Jeseničnik, ki je moral zaradi izključitve predhodno v slačilnico v soboto proti Nafti. Po krajšem ''postanku'' se vrača Nik Omladič, zaradi poškodb pa bodo znova manjkali Almir Sulejmanovič, Tuomas Marko Kolki in Boban Savić. ''Nič hudega. Imamo svoje skrivnosti,'' se je nasmejal 32-branilec, ki je pričel nogometno pot kot napadalec, nato pa se je sčasoma preselil bližje soigralcu med vratnicama.

Ne spreglejte