Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 7. 2012,
22.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 28. 7. 2012, 22.09

7 let, 12 mesecev

Celjani še naprej ostajajo vodilna ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Celja in velenjskega Rudarja so se v 3. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Celjani še naprej ostajajo vodilna ekipa državnega prvenstva. Čeprav so po dveh zmagah tokrat igrali neodločeno z Velenjčani, imajo tri točke prednosti pred prvim zasledovalcem Mariborom, ki pa se v nedeljo lahko točkovno izenači s Celjem. Celjska zasedba je danes nastopila brez poškodovanih Mateja Centriha in Benjamina Verbiča, pri gostih pa so manjkali poškodovana Aleš Jeseničnik in Rusmin Dedič ter kaznovani Dragoslav Stakić. Prvič je zaigral Lovro Šindik.

Kljub živahnemu začetku obeh ekip, predvsem pa Velenjčanov, in kar nekaj strelom so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali gosti v 13. minuti, ko je Denis Klinar od daleč žogo poslal malo mimo desne vratnice. Že pet minut pozneje so knapi povedli. Novinec v velenjski ekipi Šindik je izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je Miha Korošec za dres povlekel Christiana Bubalovića, zaradi česar je glavni sodnik pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Uroš Rošer.

Vodstvo pa je trajalo vsega dve minuti. Gregor Bajde je podal v kazenski prostor Rudarja, kjer je z glavo zadel Roman Bezjak in izid izenačil. Po tem zadetku se je dogajanje na celjski zelenici malce umirilo, do konca polčasa sta ekipi sprožili še tri strele, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida.

Uvod drugega polčasa je bil precej manj dinamičen kot prvi, pravih akcij je bilo malo, zaključnih strelov pa še manj. V 72. minuti je z glavo poskusil Ivan Firer, a je bil nenatančen. V končnici tekme so bili aktivnejši pri zaključkih akcij Velenjčani, ki so poskusili prek Sebastjana Berka in Bubalovića, najnevarnejši pa so bili v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je Leon Črnčič z 20 metrov žogo poslal mimo leve vratnice. Zadnji strel na tekmi je pripadel Celjanom, a tudi Sebastjanu Gobcu ni uspelo zabiti zmagovitega zadetka.

Ne spreglejte