Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2008,
18.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 22. 3. 2008, 18.12

8 let, 5 mesecev

Caban pomagal Mariboru do treh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte so v 24. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0).

Lendavčani tudi po četrtem krogu drugega dela prvenstva ostajajo pri vsega eni osvojeni točki. Tokrat so jih na domačem igrišču premagali Mariborčani. Dinamično in odprto tekmo pa je na žalost Nafte odločil kar njihov nogometaš Caban z avtogolom v 60. minuti.

Domači so v pomursko-štajerskem obračunu zaigrali brez poškodovanih Bukovca, Celcarja in Šoštariča ter kaznovanih Ošlaja in Gerenčerja, pri Mariborčanih pa je manjkal eden nosilcev igre Mihelič. Tekma se je začela s 15-minutno zamudo zaradi razmočenega igrišča. Že po desetih minutah je moral zelenico zapustiti poškodovani Zemljič, prva priložnost pa se je ponudila gostom, ko je Pavlovič s 30 metrov sprožil približno meter mimo desne vratnice.

Številne priložnosti

Domačini so odgovorili z lepo priložnostjo Seböka v 22. minuti; Mujakovič je podal, Madžaru pa na spolzkem igrišču ni uspelo spremeniti smeri žoge. Že v naslednjem napadu je isti igralec silovito sprožil s 25 metrov, Pridigar pa je žogo s težavo izbil. Na drugi strani je Volaš s 14 metrov streljal mimo desne vratnice. Samardžić je zatem v 28. minuti dobro meril v desni zgornji kot, Kuzma pa je s "panterskim" skokom žogo izbil v kot. Domači vratar je še enkrat rešil svojo ekipo, ko je v 36. minuti obranil mojstrski lob veterana Pavloviča. Tri minute pozneje je Sebök z 18 metrov silovito streljal, Pridigar pa je žogo potisnil v kot. Domači bi lahko povedli v 40. minuti, ko je Čeh že premagal Pridigarja, a je z golov črte žogo izbil Popović.

Darilo branilce Nafte Cabana

V nadaljevanju so gostje v 60. minuti nepričakovano povedli. Pavlovič je izvedel prosti strel z desne strani, nespretno je posredoval Caban in z glavo zabil žogo pod prečko svojega gola. Po prejetem zadetku so vajeti v roke prevzeli gostitelji, ki bi lahko v zadnjih minutah tekme, ko so gosti popustili, izenačili izid, toda zapravili kar tri lepe priložnosti zapored.

V 86. minuti je Repina sicer natančno meril z 20 metrov, a je Pridigar žogo odbil, dve minuti pred koncem je bil za korak prekratek bil Vassiljev, v zadnjih trenutkih srečanja pa je izjemno priložnost zapravil še Lunder, ko je z glavo zgrešil z vsega šestih metrov.


Fotoutrinki s tekme:


Ne spreglejte