Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2012,
19.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 7. 11. 2012, 19.46

8 let

Bunker ''kanarčkov'' za novo zmago nad Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Luke Koper so v 17. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali ljubljansko Olimpijo z 2:0 (1:0).

Nepremagljivost Koprčanov na domačih tekmah z Olimpijo se nadaljuje. Gosti so na Bonifiki zadnjič zmagali pred 25 leti, danes pa kljub všečni igri plačali davek zaradi nekonkretnosti in neučinkovitosti. Domači so se večinoma branili, a so to počeli dovolj dobro, da so dosegli osmo zmago v prvenstvu ter se utrdili na tretjem mestu. Olimpija po petem porazu ostaja druga s štirimi točkami prednosti pred Koprom.

Tekma se je začela povsem po željah domačih nogometašev. Že v četrti minuti je Daniel Bradaschia pobegnil slabo postavljeni obrambi gostov in iz bližine premagal Aleksandra Šeligo za 1:0. Isti nogometaš je v 15. minuti po skoraj identični akciji spet pritekel sam pred Šeligo, a je nekoliko okleval, tako da je gostujoči vratar žogo odbil v kot.

Nato so do sape prišli tudi zmaji. Prevzeli so pobudo na sredini igrišča in poskušali z igro kratkih podaj premagati disciplinirane domačine. V 27. minuti je močno z 20 metrov sprožil Anej Lovrečič, a je bil Igor Nenezić na mestu. Drugič so bili Ljubljančani nevarni v 38. minuti, ko je po kotu dobro skočil Aris Zarifović, toda po njegovem strelu z glavo je žoga le za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni spremenila, tehnično dovršeni Ljubljančani so še naprej imeli pobudo, a niso bili dovolj konkretni. Kljub temu so gledalci videli priložnost Andraža Šporarja v 48. minuti, ko je po kotu Lovrečiča streljal s peto, vendar se Nenezić ni pustil presenetiti.

Na naslednjo nevarnost za enega od vratarjev so gledalci čakali vse do 81. minute. Koprski rezervist Denis Popović je izvedel kot, v gneči pred vrati Šelige pa se je žoga odbila do osamljenega Ivana Brečevića, ki jo je poslal v mrežo. Gosti so v zaključnih trenutkih poskušali z visokimi podajami rešiti, kar se je rešiti dalo, a je bila domača obramba zbrana.

Ne spreglejte