Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 12. 2013,
8.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Galatasaray Real Madrid Juventus

Torek, 10. 12. 2013, 8.26

7 let, 12 mesecev

Buffon v serie A nepremagan že 640 minut, a zvečer se igra v Istanbulu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši madridskega Reala bodo gostovali na Danskem, derbi skupine B pa bo v Istanbulu. Galatasaray lahko izloči Juventus. Nujno potrebuje zmago.

To bo spopad na nož. Juventus v Istanbul prihaja po točko, ki bi mu zagotovil težko pričakovan nastop med 16 najboljših: "Juventus v italijanskem prvenstvu ni prejel zadetka že sedem tekem zapored, zato ga bo zelo težko ugnati. Našo prednost predstavljajo bučni navijači. Zelo sem vesel, da nam zaupajo," pravi Roberto Mancini, ki ga veseli, da prihaja "stara dama" v turški navijaški kotel brez poškodovanega Andree Pirla. "Ne razmišljamo o tretjem mestu, želimo le napredovati," je odločen Mancini, ki ga ne bi zadovoljil le remi.

Conte: Ne bomo igrali na remi

Med vratnici se je vrnil prvi vratar Fernando Muslera, zaradi poškodbe hrbta ne bo nared Hamit Altintop. In še zanimivost. Galatasaray je v petek z 2:0 v turškem prvenstvu premagal Elazigspor. To je bilo prvič, da je pod vodstvom Mancinija zadržal nedotaknjeno mrežo. Nekdanjega trenerja Manchester Cityja čaka spopad z najboljšo ekipo v njegovi domovini, ki v serie A melje vse pred seboj, v Evropi pa je v petih nastopih zmagala le enkrat. Pa še to šele v zadnjem krogu: "To je odločilna tekma. Ne prva, pa upam, da tudi ne zadnja za nas. Ne bomo igrali na remi, tako niti ne znamo igrati. Pogrešali bomo Pirla, a imamo dobre zamenjave. Brez njega smo ugnali Udinese in Bologno, zdaj nam mora uspeti še v Turčiji," je optimističen strateg Juventusa Antonio Conte.

Pohvalil je kolega Mancinija, da se je hitro privadil na delo v drugi državi, pri gostiteljih najbolj spoštuje Didierja Drogbaja in Wesleyja Sneijderja, ki naj bi po dolgem času začel od prve minute. Zaradi poškodbe kolena je pri črno-belih vprašljiv nastop Črnogorca Mirka Vučinića. Vratar Juventusa Gianluigi Buffon blesti v domačem prvenstvu. V serie A ni prejel zadetka že 640 minut. Če bo ostal nepremagan tudi v Turčiji, bo to že pomenilo, da si je Juventus zagotovil napredovanje.

Danci ne skrivajo občudovanja pred tekmecem. "Real je največji klub na svetu. Ni ga bolj nevarnega v protinapadih od Ronalda. A v Evropi bi rad ostal nepremagan na Parkenu. Upam, da bomo hitro povedli s 4:0, nato pa se postavili malce bolj globoko in branili prednost," se je pošalil Stale Solbakken. Norvežan na klopi danskega prvaka se resda zaveda, da bi jim lahko bila okoliščina, ko si je Real Madrid že zdavnaj zagotovil napredovanje, bila v prednost. "Vendarle so nogometaši Reala iz mesa in krvi. A videli smo tudi, kako so s 4:1 ugnali Galatasaray," po drugi strani opozarja nekdanji trener Kölna, ki je v Nemčiji vodil tudi slovenski dvojec Novaković – Brečko.

Real je zadnjo tekmo odigral brez poškodovanega Cristiana Ronalda, ki je zadnjič v dresu belih baletnikov zaigral 23. novembra, na tekmi s turškimi prvaki pa je zablestel Gareth Bale. Zaradi rdečega kartona bo na Danskem manjkal branilec Sergio Ramos, na seznamu poškodovanih so Sami Khedira, Fabio Coentrao in Raphael Varane, nastop Ronalda je pod vprašajem, čeprav Ancelotti napoveduje, da bo poslal na igrišče najmočnejšo zasedbo.

Ancelotti: Mancini ali Conte? Ne zanima me

Pri gostiteljih se zdravniki trudijo, da bi usposobili prvega napadalca, norveškega reprezentanta Daniela Braatna, vprašljiv je tudi nastop skandinavskega kolega Rurika Gislasona: "Navdušeni smo, da smo si že zagotovili prvo mesto v skupini. Vem, da se rojaka na trenerskih stolčkih bojujeta za drugo mesto (Mancini in Conte, op. p.), a me ne zanima, kdo bo napredoval. Osredotočen sem le na tekmo Reala," pravi Carlo Ancelotti, ki ne bo podcenjeval Dancev, saj mu ni ušel podatek, da so na domačem štadionu zelo nevarni. To sta izkusila že Juventus in Galatasaray.

Igralna površina zaradi vetra in dežja ni v najboljšem stanju, nogometaši Reala pa so ostali dolžni navijačem, saj so v soboto v prvi tekmi 1/16 finala španskega pokalnega tekmovanja remizirali brez zadetkov pri tretjeligaškem tekmecu Olimpic Xativa. Če bodo izgubili na Danskem, bo København ostal v igri za tretje mesto in spomladanski nastop v ligi Europa.

Ne spreglejte