Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 2. 2011,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 2. 2011, 17.38

8 let

Branilec naslova blizu izpada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ponovitvi lanskoletnega finala lige prvakov je v prvi tekmi osmine finala Bayern v sredo premagal Inter sredi Milana z 1:0. Manchester United je v Marseillu remiziral brez zadetkov.

Bayernu se je vsaj na prvi tekmi Interju uspelo maščevati za lanskoletni poraz v finalu lige prvakov. Na San Siru je bil vseskozi boljši tekmec in dvakrat zadel vratnico, tik pred koncem pa unovčil premoč in zadel. Po odbitem strelu Arjena Robbena je žogo v mrežo pospravil Mario Gomez in Bavarcem pred povratno tekmo v Münchnu prinesel lepo prednost. Na drugi sredini tekmi v Marseillu gledalci niso videli zadetkov. Marseille in Manchester United sta pred povratno tekmo na Old Traffordu v enakem položaju, kot sta bila pred prvo tekmo.

V torek sta bili prvi dve tekmi osmine finala v tem tednu. Real je bil na tekmi proti nasprotniku, ki je Madridčane v minuli sezoni izločil v isti fazi tekmovanja, na dobri poti do prve zmage. Le minuto po vstopu na igrišče je namreč za Špance zadel Karim Benzema, ki je na Iberski polotok prišel prav iz Lyona. Ko se je zdelo, da bodo Madridčani v sedmem poizkusu le prišli do prve zmage nad Lyonom, pa je izid izenačil Bafetimbi Gomis sedem minut pred koncem tekme in postavil končni izid. Na drugi torkovi tekmi je Chelsea z dvema goloma Nicolasa Anelkaja premagal Köbenhavn v gosteh z 2:0 in je zelo blizu uvrstitve v četrtfinale. Zanimivo, vse štiri gole na torkovih tekmah lige prvakov so prispevali francoski nogometaši.

Že prejšnji teden so bile prve štiri tekme. Na štadionu Emirates v Londonu je Arsenal z 2:1 premagal Barcelono in prišel do prvega uspeha nad Katalonci v klubski zgodovini. Londonski Tottenham je zmagal v gosteh pri Milanu. Podobno je ukrajinskemu Šahtjorju uspelo v gosteh pri Romi, medtem ko sta Valencia in Schalke remizirala.

Ne spreglejte