Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 12. 2011,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marseille Borussia Dortmund Arsenal

Torek, 6. 12. 2011, 9.24

8 let

Borussio rešita le čudež in Arsenal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V skupini F je lahko pred zadnjim nastopom najbolj sproščen Arsenal, ki si je že zagotovil nastop v osmini finala. Na drugo mesto ciljajo trije kandidati, najboljše izhodišče ima Marseille.

Del Aten, ki diha ''rdeče-belo'', bi lahko vsaj za nekaj časa pozabilo na vsakdanje skrbi, ki jih povzroča kruta ekonomska kriza. Za nasmešek bi lahko poskrbel Olympiakos, ki je na dobri poti, da v skupini F prekriža načrte francoskemu oziroma nemškemu tekmecu in si priigra napredovanje med 16 najboljših. V Pirej prihaja ''druga postava'' Arsenala, ki si je že zagotovil napredovanje. Če bi Grki vknjižili tri točke, Borussia Dortmund pa doma ne bi izgubila z Marseillom, bi se v Grčiji odpirali šampanjci. Španski strateg Ernesto Valverde se zaveda nevsakdanje priložnosti, pred srečanjem pa so mu ponagajale poškodbe. Predvsem igralcev v zvezni vrsti, ki bo močno oslabljena, tako da bodo na sredino vskočili tudi nekateri branilci.''Zdaj ne smemo misliti na poškodbe, ampak na tiste igralce, ki bodo odigrali tekmo. Moramo zmagati in čakati na dobre novice iz Dortmunda. Tudi Arsenal bo prišel k nam z namemom, da zmaga. Ne glede na njegovo postavo. Je vendarle ena najboljših ekip v Evropi,'' je povedal trener Olympiakosa, ki je pred odločilnim dejanjem v skupinskem delu ostal brez nekaterih nosilcev. Manjkali bodo Ariel Ibagaza, Ljubomir Fejsa, Jean Makoun, Francisco Yeste, nastop Davida Fusterja pa je pod vprašajem. Londončani želijo nadaljevati niz evropske neporaženosti in skupinski del zaključiti brez poraza. Francoski lisjak Arsene Wenger bo lahko za naporen spored v premierligi spočil večino zvezdnikov. Robin van Persie ne bo pomagal soigralcem, kar je slaba novica za navijače Marseilla. Manjkali bodo še Jack Wilshere, Bacary Sagna, Kieran Gibbs, Carl Jenkinson, Abou Diaby, Ryo Miyaichi in Tomaš Rosicky.

Borussia Dortmund se je ''med žive'' vrnila v domačem prvenstvu, kjer je izničila zaostanek za Bayernom in se v mogočnem slogu vrnila v boj za lovoriko. V Evropi lahko cilje uresniči le v primeru pravcatega čudeža. Če bi doma ugnala Marseille s štirimi zadetki razlike, obenem pa bi zdesetkani Arsenal v gosteh odpravil Olympiakos, ki se mu obeta tekma sezone, potem bi Porurje občudovalo svojega predstavnika v ligi prvakov tudi spomladi. ''Če bomo hoteli zmagati z visoko razliko, bomo morali hitro povesti. To pa lahko le z napadalnim nogometom, čeprav bo zelo težko igrati še bolj napadalno od tega, kar počnemo vsak teden. O enajsterici se še nisem odločil. Igralce bom po treningu vprašal, kdo verjame v naše napredovanje in šele nato izbral začetno postavo,'' je dan pred srečanjem zaupal Jürgen Klopp. Zaradi kazni bo soigralce s tribun spodbujal Marcel Schmelzer, poškodbi sta usodni za Svena Benderja in Nevena Subotića, nastop Moritza Leitnerja in Sebastiena Kehla pa je zaradi težav s hrbtom pod vprašajem. Marseille bi s torkovo zmago rešil vse dvome in se ''zabetoniral'' na drugem mestu. Strateg Didier Deschamps ima na Dortmundčane še svež spomin. Ko je branil barve Juventusa, je v finalu lige prvakov nepričakovano pokleknil z Nemci (1:3). Bo tokrat bolje? Francoski klubi še niso osvojili Dortmunda. V šestih nastopih so trikrat remizirali, trikrat pa izgubili. ''V tej sezoni smo ponudili vzpone in padce, ko pa smo nedavno nadigrali PSG, smo si povzdignili samozavest. V Dortmundu moramo izkoristili veliko prostega prostora, ki se nam obeta v primeru napadalne igre Borussie,'' je dejal nekdanji francoski reprezentant. Napadalec Andre-Pierre Gignac, s katerim sta se nedavno sprla, bo počival zaradi poškodbe, manjkal bo tudi Loic Remy. Stephane Mbia, ki se je konec tedna vrnil po poškodbi kolena, nato pa jo obnovil, naj bi le stisnil zobe in nastopil.

Ne spreglejte