Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2008,
21.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 16. 8. 2008, 21.19

8 let, 5 mesecev

Bigon: Ta tekma bi nam lahko dala nov zagon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interblocka se bodo v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili z Labod Dravo. Pred srečanjem s Ptujčani je Alberto Bigon napovedal …

Aktualni pokalni in superpokalni prvaki so na prvem srečanju drugega kroga pokala UEFA klonili proti berlinski Herthi in si bržkone že zaprli pot za napredovanje.

"Za nas je bila to težka tekma. Hertha je zelo taktična ekipa in v zelo dobri formi. Že prvi zadetek nas je presekal in nam zakompliciral življenje. Vsekakor je bila Hertha boljši nasprotnik, vendar smo ji do zmage pomagali tudi mi. V nadaljevanju so igralci pokazali karakter in skušali spremeniti rezultat," je neuspešen krst, sicer na mednarodnem prizoriišču, na ljubljanski klopi v Celju za Sportal pokomentiral Alberto Bigon.

Evropski debi neuspešen, pa prvenstveni?

Prvenstveni debi pa bo italijanski strokovnjak doživel v nedeljo, ko bodo "kockarji" gostili Labod Dravo, ki s štirimi točkami zavzema šesto mesto na prvenstveni lestvici. Ljubljančani, ki nedvomno razpolagajo z najbogatejšo igralsko zasedbo, svojih pričakovanj doslej še niso upravičili, zato je bržkone napočil čas, da to čim prej storijo. V nedeljo imajo tako idealno priložnost za preobrazbo … Bodo v Spodnji Šiški vendarle vknjižili prvo prvenstveno zmago? "Mislim, da bo to zelo pomembno srečanje, predvsem s psihološkega vidika. Ta tekma bi lahko dala nov zagon Interblocku, ki sezone ni pričel najbolje. Od igralcev bom zahteval, da se še nekoliko potrudijo, saj tekma v nedeljo ne bo lahka, prav tako nas do prvenstvene tekme ločijo zgolj trije dnevi. Tako kot v nogah bodo željo po zmagi morali imeti tudi v glavi," je pred srečanjem v slovenski prestolnici dejal strateg najbogatejšega slovenskega prvoligaša, pred katerim je sicer sila težka naloga.

Manjkala bosta Ntame in Grabus

Na nedeljskem srečanju bosta pri na dno prikovanem ljubljanskem prvoligašu, ki je doslej vknjižil zgolj dve točki, manjkala kamerunski branilec Theophile Ntame, ki si je rdeči karton prislužil na srečanju proti velenjskemu Rudarju, in oboleli Suad Grabus.

V ekipo se po odsluženi kazni vrača Krunoslav Rendulić, ki je imel doslej prižgano rdečo luč za evropske dvoboje. Na ostale igralce bo prvi mož ljubljanske stroke, 60-letni Italijan, lahko računal.

Ne spreglejte