Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 9. 2008,
14.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 26. 9. 2008, 14.24

8 let, 5 mesecev

Benko: Moč Nafte je publika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Domžalske nogometaše v 11. krogu PrveLige Telekom Slovenije čaka tretje zaporedno gostovanje. Lahko iz Lendave kot prvi odnesejo vsaj točko?

Forma državnih prvakov je na zadnjih tekmah vse prej kot dobra. Iz zadnjih dveh gostovanj so domov prineslo zgolj točk in kar šest zadetkov v svoji mreži. "Dva zaporedna poraza sta že načela našo samozavest in težko se je bilo pobrati. Smo državni prvaki in vsi od nas pričakujejo zmage," je uvodoma dejal dvakratni strelec v Ajdovščini Jože Benko.

Tipična domača ekipa

Tokrat bodo Domžalčani točke iskali v Lendavi, kjer je Nafta doslej zmagala na vseh petih dosedanjih tekmah. Kakšen je recept za zmago v Lendavi?

"Moč Nafte je publika in njen pritisk na sodnike. Vse 'male' ekipe zmagujejo doma, zunaj pa težko nabirajo točke. Nafta je tipična domača ekipa, čeprav ima letos zelo solidno ekipo in v nobenem primeru nas ne čaka lahko gostovaje," o nekdanjemu klubu razmišlja domžalski napadalec.

Najboljši v državi

Kljub temu pa bi po dveh gostovanjih brez zmage, zdaj že bil čas za nove tri točke državnih prvakov, ki so skupaj z Mariborčani na vrhu lestvice: "Če bomo pravi, se nimamo ničesar bati. Upam, da bomo odigrali tako kot v Ajdovščini v drugem delu, potem se nam s tekmecem ni potrebno obremenjevati. Ko gremo v tekmo tako kot je potrebno, smo najboljši v državi," optimistično pred gostovanjem na severovzhodu Slovenije razmišlja strelec petih zadetkov v letošnji sezoni.

Brez branilcev

Trener Robert Pevnik bo moštvo znova imel najbolj oslabljeno v obrambi, saj bosta manjkala Janez Aljančič in Darko Zec.

Srečanje v Lendavi se bo pričelo v soboto ob 16. uri, pravico pa bo delil Matjaž Bohinc.

Ne spreglejte