Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
22.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Bayern

Sreda, 1. 5. 2013, 22.38

7 let, 12 mesecev

Bayern tudi na Camp Nouu nadigral Barcelono, Skomina odlično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši münchenskega Bayerna so drugi finalisti lige prvakov. Bavarci so na povratni tekmi v gosteh pri Barceloni slavili 3:0 (0:0) in tako zanesljivo napredovali.

Resda je prejela nekaj sumljivih zadetkov v Münchnu, res je bila zdesetkana zaradi poškodb in kartonov in res zaradi poškodovane mišice nocoj ni začel niti argentinski velemojster Lionel Messi. Toda Barcelona je v prvi vrsti morala priznati, da je bil Bayern v polfinalu pač premočan tekmec.

Potem ko so Bavarci na prvi tekmi slavili s 4:0, so nocoj na Camp Nouu zgolj potrdili napredovanje. Še trikrat so zatresli mrežo Kataloncev in bodo tako kot favoriti začeli tudi finalni obračun proti Borussii. Bayern je tako imel dokaj lahko delo s Španci, glede na potek tekme pa preveč težkega ni imela tudi slovenska sodniška posadka, ki je tekmo brez večjih napak pripeljala do konca.

Uvod tekme je minil brez posebej velikih priložnosti, Bavarci pa so uvodoma nakazali, da bo vsak prehod v protinapad nevaren. Teh pa roko na srce pozneje v prvem delu ni bilo prav veliko. Domači so imeli terensko pobudo, prvič pa so resneje poskusili v 24. minuti, ko je Pedro Rodriguez sprožil od daleč, a brez uspeha.

Tri minute pozneje je z dobrih petih metrov z volejem poskusil Xavi Hernandez, vendar žogo poslal čez gol. Tudi v zadnjih 15 minutah prvega polčasa so gledalci spremljali podobno predstavo. Barcelona je skušala s posestjo žoge pričarati kakšno luknjo v gostujoči obrambi, a je bila ta vselej številčna in zgoščena.

V uvodu drugega polčasa pa je bilo sanj o kakršnem koli preobratu dokončno konec. David Alaba je z leve strani poslal dolgo podajo na desno stran do Arjena Robbna. Nizozemec je prodrl v kazenski prostor in nekoliko z desne strani žogo poslal v nasprotni kot Barceloninih vrat.

Po zadetku je nemški prvak povsem prevzel nadzor nad dogajanjem, da so se Katalonci bolj ali manj zgodaj vdali v usodo, pa so pokazale tudi menjave. Bayern je tako lahko zgolj mirno čakal na zaključek tekme, za nameček pa mu je domača ekipa podarila še en gol. V 73. minuti je Franck Ribery z leve podal pred gol, kjer je nespretno posredoval Gerard Pique in zatresel lastno mrežo.

Tri minute pozneje je Bayern vodil že s 3:0, potem ko je znova po levi strani prodrl Ribery, lepo podal na drugo vratnico, kjer je z glavo zadel Thomas Müller. Jupp Heynckes si je tako lahko privoščil še to, da je tiste nogometaše, ki so bili v nevarnosti zaradi kartonov, pravočasno zamenjal in bo 25. maja lahko začel z vsemi najboljšimi možmi.

Ne spreglejte