Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Lionel Messi Lionel Messi Radamel Falcao

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Barcelona podira rekorde, Deportivu ni uspel preobrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Barcelona je Athleticu nasula pet golov, dva zadetka je prispeval Lionel Messi, ki se vse bolj približuje strelskemu rekordu. Vroč mestni derbi za Madrid je z 2:0 dobil Real.

Barcelona je Athleticu iz Bilbaa že v prvem polčasu zabila tri gole, od tega enega tudi Lionel Messi, ki je v nadaljevanju tekme dodal še enega in je tako le še za gol oddaljen od izenačenja rekordnega dosežka po številu golov v koledarskem letu, Gerda Müllerja. Ta mejnik znaša 85 golov, v formi kakršni je Argentinec, ni niti najmanjšega dvoma, da bo Nemca v kratkem dohitel in prehitel.

Katalonci pa so zrušili še en rekord. Rekord, ki ga je Real postavil v sezoni 1961/62, ko je v prvih 14. krogih osvojil 39 točk, je bil izboljšan s strani Barcelone. Četa Vilanove ima 40 točk. Naj spomnimo, da je Pep Guardiola, predhodnik Vilanove, svoj najboljši dosežek na uvodnih štirinajstih tekmah postavil v sezoni 2010/11, ko je Barcelona z njim na čelu osvojila 37 točk.

Zadnja tekma sobotnega dne je postregla z derbijem za Madrid, ki je pripadel ''belemu baletu''. Real je Atletico premagal z 2:0, pod zadetka pa sta se podpisala Cristiano Ronaldo in Mesut Özil. Real Madrid je z zmago nehote pomagal Barci, ki zdaj pred drugouvrščenim Atleticom vodi še šest točk, Real ima na tretjem že skoraj neulovljiv zaostanek enajstih točk.

Najboljši strelci:

21 - Messi (Barcelona) 13 - Ronaldo (Real Madrid) 11 - Falcao (Atletico Madrid) 8 - Aduriz (Athletic) 7 - Negredo (Sevilla), Higuain (Real Madrid), Hemed (Mallorca), Soldado (Valencia)


Pari prihodnjega kroga (od 7. do 10. decembra):

Espanyol - Sevilla, Rasl Sociedad - Getafe, Malaga - Granada, Valladolid - Real Madrid, Osasuna - Valencia, Levante - Mallorca, Athletic Bilbao - Celta Vigo, Atletico Madrid - Deportivo, Betis - Barcelona, Rayo Vallecano - Zaragoza;

Ne spreglejte