Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

angleško prvenstvo Manchester United Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City Jürgen Klopp Tottenham

Sobota, 8. 8. 2015, 9.19

8 let

Arsenal dobil derbi in ostaja na drugem mestu lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 17. krogu angleškega prvenstva je ponedeljkov derbi pripadel Arsenalu, ki je z 2:1 premagal Manchester City. Leicester City je zmagal tudi v gosteh pri Evertonu. Liverpool je klonil pri Watfordu.

Leicester City, ki še naprej preseneča, je prvič po 30 letih zmagal v Liverpoolu pri Evertonu, boljši je bil s 3:2, in bo božične praznike preživel na vrhu prvenstvene razpredelnice.

Guus Hiddink je bil tik pred začetkom tekme med Chelseajem in Sunderlandom imenovan za naslednika Joseja Mourinha, ki so se mu na Stamford Bridgeu za sodelovanje zahvalili ta teden, a ga tokrat še ni bilo na klopi Londončanov. Tekmo si je v družbi lastnika kluba Romana Abramoviča ogledal s tribun in videl povsem drugačen Chelsea, kot smo ga bili vajeni v zadnjem času (pred tem krogom je bil celo na 16. mestu prvenstvene lestvice). Londončani so zmagali s 3:1.

Si je pa zato nov spodrsljaj privoščil Manchester United, ki je v zadnjih štirih krogih osvojil le dve točki. Tokrat je izgubil doma proti Norwich Cityju z 1:2. Louisu van Gaalu, ki sedi na klopi najbolj trofejnega angleškega kluba, se prav gotovo trese trenerski stolček.

Novinec v ligi Bournemouth je zmagal še tretjič zapored. Po Chelseaju in Manchestru Unitedu je na kolena v gosteh spravil še West Bromwich Albion.

Derbi kroga je potekal v ponedeljek, ko sta se na štadionu Emirates udarila domači Arsenal in Manchester City. Mrežo gostov je v 33. minuti načel Theo Walcott, vodstvo pa je v 45. minuti povečal Olivier Giroud. S prefinjenim strelom je Yaya Toure izid v 82. sicer znižal na 1:2, a je Cityju zmanjkalo časa za izenačenje. Arsenal z zmago ostaja na drugem mestu, za vodilnim Leicesterjem pa zaostaja dve točki.

Ne spreglejte