Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 6. 2014,
7.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2014, 7.30

7 let, 12 mesecev

Anglija bi jo znala podcenjevati ter dobiti po prstih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Kostarika? A ni bilo nobenega težjega vprašanja?" se je pošalil Zoran Zeljković, ko smo ga zaprosili, če bi namenil nekaj besed udeleženki SP 2014, ki bo o svoji usodi odločala v zahtevni skupini.

Zadrega nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je pomagal Krki do obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije, je bila razumljiva. Kostarika ne spada med izbrane vrste, o kateri bi vedeli veliko. Na svetovnem prvenstvu bo nastopila resda četrtič, a njeni igralci ne spadajo na seznam največjih zvezdnikov, ki iz tedna v teden krasijo podobe pomembnejših naslovnic.

"Poznam le Bryana Ruiza. Spremljal sem kar nekaj tekem PSV-ja in se prepričal, da je zelo nevaren napadalec. V reprezentanci ima pomembno vlogo, nenazadnje je tudi njen kapetan, veliko bo odvisno od njega," je zatrdil Zoran Zeljković, ki ga zelo zanima, kako se bo končal razplet v nehvaležni skupini D.

Italija igra slabše kot prej, Anglija ni prepričljiva

Svetovna javnost jo je imenovala za skupino smrti, razlog pa je preprost, saj bodo Kostariki delali družbo trije nekdanji svetovni prvaki. To so po abecednem vrstnem redu Anglija, Italija in Urugvaj. Ljubljančan daje prednost južnoameriškemu prvaku, katerega moč bo kmalu preizkusila Katančeva četa, in meni, da bo brez osmine finala ostal nekdo izmed evropskih velikanov.

Kaj pa Kostarika? "Če bi napredovala v tako močni skupini, bi bila to res prava senzacija. Dobro, kakšno točko bodo dobili. Nekoga bodo presenetili. Italija igra slabše kot prej, Anglija ne deluje zelo prepričljivo in bi znala podcenjevati Kostariko, Urugvaj pa bo premočan. Zato menim, da bi lahko Kostarika presenetila nekoga od evropskih tekmic," meni 34-letni nogometaš, ki je prvi in edini nastop za člansko reprezentanco vknjižil pred šestimi leti na Švedskem.

Danes zna vsak igrati nogomet

dobro poznajo in bi se lahko za razliko od Anglije in Italije hitreje privadile na igralne pogoje. "To bi bila lahko prednost. Kostarika drugače nima kakšnih izstopajočih igralcev. A tudi za Slovenijo konec koncev nobeden ni vedel kaj dosti, a smo še vedno namučili vsakega, s katerim smo igrali. Danes zna vsak igrati nogomet, vsakega je težko premagati. Skupina je težka, a mislim, da bi lahko Kostarika naletela še na močnejše tekmece. Na Brazilijo, Argentino, Belgijo ...," je naštel nekaj ekip, ki jim v domovini karnevalov napoveduje visoke uvrstitve.

Med favorite prvenstva torej uvršča tudi Belgijo, Kostariki pa razumljivo ne posveča velike pozornosti. Tudi zaradi zadnjih poškodb, ki so zdesetkale njen tabor. Reprezentance, pri kateri nosi kapetanski trak klubski soigralec Tima Matavža, resda ne bi rad prehitro odpisal, a se po drugi strani zaveda, da se bo v družbi treh svetovnih nogometnih velesil morala zadovoljiti z zadnjim mestom. Vse kaj drugega bi bila prvovrstna senzacija.

Ne spreglejte