Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2024,
19.54

Osveženo pred

4 dni, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Natisni članek

Leicester City Aston Villa Arsenal West Ham Tottenham Manchester United Manchester City Liverpool Chelsea angleško prvenstvo Premier League

Nedelja, 20. 10. 2024, 19.54

4 dni, 2 uri

Angleško prvenstvo, osmi krog

Liverpool v derbiju ugnal Chelsea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Mohamed Salah, Liverpool Chelsea | Liverpool je dobil derbi s Chelseajem. | Foto Guliverimage

Liverpool je dobil derbi s Chelseajem.

Foto: Guliverimage

Za konec sobotnega programa osmega kroga angleškega prvenstva je Arsenal z 0:2 klonil na gostovanju pri Bournemouthu in tako zabeležil prvi poraz v sezoni ter s tem zapravil priložnost za vsaj začasni skok na vrh. Za uvod v osmi krog je Tottenham po preobratu s 4:1 opravil z West Hamom. Obliž na najslabši uvod v sezono v zgodovini kluba je uspelo nadeti Manchester Unitedu, ki je po zaostanku z 0:1 na koncu z 2:1 opravil z Brentfordom. Na vse bolj majavih temeljih je ob slabših rezultatih tudi trenerski stolček Erika ten Haga, ki pa ima za zdaj še zaupanje vodstva kluba. Uvod v nedeljski spored je pripadel Manchester Cityju, ki je z 2:1 ugnal Wolverhampton, dan pa je sklenil derbi na Anfieldu, kjer je Liverpool z 2:1 ugnal Chelsea.

Prvi poraz po pol leta oziroma po 14. aprilu je v premier ligi doživel Arsenal. Ta je bil z 0:2 prekratek na gostovanju pri Bournemouthu. Srečanje je zaznamoval trenutek v 30. minuti srečanja, ko je zaradi prekrška rdeči karton prejel William Saliba. Z igralcem manj topničarji niso bili kos razigrani domači četi, ki je v 70. minuti po natančnem strelu Ryana Christieja – ta je dosegel prvi gol po 68 tekmah oziroma v dveh letih – povedla z 1:0, tri točke pa je češnjam v 79. minuti z bele pike potrdil Justin Kluivert.

Bournemouth je doma prišel do velike zmage. | Foto: Reuters Bournemouth je doma prišel do velike zmage. Foto: Reuters

Tottenham je po porazu v prejšnjem krogu tokrat na domačem stadionu našel pot do novih treh točk. Obračun so sicer bolje odprli nogometaši West Hama, Mohammed Kudus je v 18. minuti zadel za 1:0. A domači so nato odgovorili, v 36. minuti je na 1:1 poravnal Dejan Kuluševski. V 52. minuti je nato za vodstvo poskrbel Yves Bissouma, le tri minute kasneje pa je lastno mrežo zatresel Jean-Clair Todibo. Piko na i visoki zmagi s 4:1 je na koncu v 60. minuti postavil Son Heung-Min. Kljub prepričljivi zmagi pa se je v 86. minuti pošteno zaiskrilo na zelenici, potem ko je v 86. minuti Kudus ob prerivanju po obrazu udaril Mickyja van de Vena in si prislužil rdeči karton.

Tottenham je prišel do zmage s 4:1. | Foto: Reuters Tottenham je prišel do zmage s 4:1. Foto: Reuters

Zelo pomembno preizkušnjo pa je na klopi Manchester Uniteda prestal nizozemski strateg Erik ten Hag, ki je s svojo ekipo z 2:1 premagal Brentford in tako po najslabšem vstopu v sezono malce popravil grenak priokus. Srečanje na Old Traffordu so sicer bolje odprle čebele iz Brentforda, za katere je globoko v sodnikovem dodatku prvega polčasa v polno meril Ethan Pinnock. A že takoj v uvodu v drugi polčas je na 1:1 poravnal Alejandro Garnacho, v 62. minuti pa je nato tri točke rdečim vragom zagotovil Rasmus Hojlund.

Aston Villa je zaostajala proti Fulhamu, toda z goloma Morgana Rogersa in Ollieja Watkinsa prišla do zasuka. Po zaostanku je Fulham v 64. minuti ostal še z igralcem manj, za nameček pa si zabil še avtogol za izid 1:3. Za Aston Villo je 17 točk v osmih krogih najboljši začetek lige v zadnjih 26 letih.

City do zmage v izdihljajih, Liverpool po derbiju znova na vrh

Nogometaši Manchester Cityja so na prvi nedeljski tekmi gostovali pri Wolvesih in se pošteni namučili za zmago. Jorgen Strand Larsen je že v 7. minuti poskrbel za hladen tuš za sinjemodre, Joško Gvardiol pa je varovance Pepa Guardiole v 33. minute po podaji iz kota vrnil v igro. Tudi drugi gol so aktualni prvaki dosegli po podaji iz kota, v 95. minuti jim je vse tri točke zagotovil John Stones.

John Stones je Manchester Cityju zagotovil popoln izkupiček. | Foto: Guliverimage John Stones je Manchester Cityju zagotovil popoln izkupiček. Foto: Guliverimage

Liverpool je v derbiju kroga gostil Chelsea in se z zmago z 2:! zavihtel na vrh, kjer ima točko prednosti pred Manchester Cityjem. Domače je v vodstvo z najstrožje kazni v 29. minuti popeljal Mohamed Salah. Po prihodu ekipa nazaj na zelenico smo videli dva hitra zadetka. Nicolas Jackson je v 48. minuti poskrbel za izenačenje, tri minute kasneje pa je končni rezultat postavil Curtis Jones.

V ponedeljek je na zadnji tekmi kroga Nottingham Forest z 1:0 premagal Crystal Palace.

Alex Ferguson
Sportal Alex Ferguson ne bo več ambasador Manchester Uniteda

Angleško prvenstvo, 8. krog:

Sobota, 19. oktober:

Nedelja, 20. oktober:

Ponedeljek, 21. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10  Haaland (Man City)
6 – Mbeumo (Brentford), Palmer (Chelsea)
5 – Diaz (Liverpool), Jackson (Chelsea), Salah (Liverpool), Watkins (Aston Villa), Welbeck (Brighton), Wood (Nottingham)
– Delap (Ipswich), Duran (Aston Villa), Havertz (Arsenal), Jimenez (Fulham), Madueke (Chelsea)
...

Ne spreglejte