Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 3. 2015,
18.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jasmin Kurtić Fiorentina San Marino slovenska nogometna reprezentanca Josip Iličić

Torek, 24. 3. 2015, 18.32

7 let, 12 mesecev

Amaterje iz San Marina želi prestrašiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Reprezentanca San Marina, ki bo v petek gostovala v Sloveniji, lahko le sanja o takšnem nogometašu, kot je Jasmin Kurtić, saj igra v Fiorentini, enem izmed najboljših italijanskih klubov.

Slovenska izbrana vrsta je proti San Marinu, eni od najslabših evropskih reprezentanc vseh časov, absolutna favoritinja. Na papirju se pričakuje dvoboj mačke z mišjo, kar po svoje ni všeč članom Katančeve čete. ''Lepo je biti v vlogi velikega favorita, a moramo ostati na trdnih tleh. Če ne bomo, bomo imeli s San Marinom težave,'' opozarja Jasmin Kurtić.

Zaupal je recept, s katerim bi lahko strli obrambno igro evropskih nogometnih palčkov. ''Moramo pritisniti na goste. Igramo v Sloveniji, pred domačimi navijači, in moramo odigrati tako, da bodo gostje v sebi začutili strah. Mi bomo postali le še bolj samozavestni in še bolj napadalni, to pa bi lahko prineslo ugoden rezultat,'' o petkovem srečanju z nogometaši, ki so večinoma amaterji in igrajo v skromnih klubih v San Marinu, razmišlja 25-letni zvezni igralec Fiorentine.

S tretjim mestom in ligo prvakov se ne obremenjujejo

Vijolice iz Toskane imajo naporen spomladanski urnik, saj nastopajo v treh tekmovanjih. Ostajajo v boju za evropsko lovoriko v ligi Europa, v polfinalu so na pragu preboja v veliki finale, saj so na prvi polfinalni tekmi v gosteh odpravili Juventus, v italijanskem prvenstvu pa so na šestem mestu, a za tretjeuvrščenim Laziem (to mesto še vodi v kvalifikacije za ligo prvakov) zaostajajo le šest točk. Fiorentino čaka do konca sezone še ogromno pomembnih tekem, zato je pomembno, da lahko računajo na dolgo in široko klop.

Belokranjec je prepričan, da jo zdajšnja ekipa iz Firenca ima, z ligo prvakov pa se ne obremenjuje. ''Trener nam je rekel, naj si s tretjim mestom, o katerem razpredajo vsi okrog kluba, ne belimo glave. Pomembno je le, da ne spremenimo odnosa do igre in ekipe. Če bomo vztrajali tako, kot smo do zdaj, bodo pravi rezultati že prišli. Najraje gremo iz tekme v tekmo, iz treninga v trening,'' je dejal nogometaš, ki je v nedeljo na gostovanju v Vidmu odigral vso tekmo.

Trener ga ni uvrstil na evropski seznam

V izločilnem delu evropske lige predstavlja slovensko moč pri Fiorentini le Josip Iličić, medtem ko se Kurtić ni pojavil na igralnem seznamu. Je bil zaradi tega kaj razočaran?

''Pač ... Prišel je Salah (reprezentant Egipta Mohamed Salah, op. p.), ki je tujec, tako da je s seznama moral eden izmed tujcev. Trener se je odločil zame, sam pa sem njegovo odločitev sprejel tako kot vsak normalen človek oziroma profesionalec. Dejal se mu, da ni nobenih težav in da bom dal vse od sebe v pokalu in prvenstvu, kjer igram,'' je pojasnil nekdanji nogometaš Gorice, Palerma, Sassuola in Torina, ki s Fiorentino ne odhaja na evropska gostovanja. Lahko bi šel, a pravi, da je preveč utrujajoče, zato med evropskimi gostovanji vijolic ostane doma.

Tako ostaja Iličić edini Slovenec na evropskih gostovanjih. Z Jasminom sta nerazdružljiva kolega, sostanovalca sta tudi na reprezentančnih pripravah. ''Vesel sem, da se je vrnil. On je naša dodana vrednost, kar pa zadeva vprašanja o njem, na njih ne bom odgovarjal. Saj vam je že znano moje mnenje o njem,'' se je dotaknil še Iličićeve vrnitve v reprezentanco. V kako dobri formi je Kranjčan, sta pokazali že njegovi podaji na zadnji tekmi v Vidmu. Zdaj bo lahko svoje znanje pokazal še proti San Marinu.

Ne spreglejte