SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin: Nisem tako naiven #video

3

termometer

Tudi predsednik evropske nogometne zveze (UEFA) je bil na Ljubljanskem gradu gost žreba pred evropskim prvenstvu v futsalu, ki ga bo konec januarja in v začetku februarja (30. 1. - 10. 2.) gostila Slovenija. Če se po jutru dan pozna, lahko pričakujemo organizacijo na najvišji ravni. To bo dogodek, ki si ga v Stožicah velja ogledati tudi v živo.


[video: 65093 / ]

Verjame, da bodo organizatorji opravili svoje delo

Ne glede na to, da Slovenija na žrebu ni imela sreče, v skupini A bo vsaj drugo mesto lovila skupaj z velesilo Italijo in Srbijo, predsednik Uefe Čeferin meni, da bo to dogodek, ki si ga velja ogledati tudi v živo.

''To je velika promocija ne samo futsala, ampak tudi nogometa na splošno. Na tak način se bodo s tem športom začeli ukvarjati številni otroci, bodisi s futsalom bodisi z nogometom. Niti malo se ne bojim, da organizatorjem ne bo uspelo pripraviti spektakla, saj že tradicionalno slovimo kot odlični organizatorji. Bo pa zelo pomembno, da pride Slovenija čim dlje. Če bi prehitro izpadli, bi bilo zanimanje za dogodek bistveno manjše, kot če denimo pridemo do konca,'' meni prvi mož evropske nogometne zveze.

Urnik tekem Slovenije:

30. januar, četrtek: Slovenija – Srbija
3. februar, torek: Slovenija – Italija

Finale bo 10. februarja.

[video: 65094 / ]

Futsal ima še veliko rezerv

Sam pravi, da ni naiven, da bo futsal kdaj po popularnosti ujel ali celo prehitel veliki nogomet. ''To bo zelo težko. A verjamem, da lahko zdajšnjo raven in odmevnost futsala močno dvignemo. Če to želiš, moraš nekaj vložiti in Uefa se je za ta projekt odločila in že zavihala rokave. Veliko več rekreativcev se ukvarja s futsalom kot pa velikim nogometom. Mislim, da imamo še veliko rezerv pri popularizaciji tega športa,'' pravi Čeferin. Novosti v futsalu bosta prihodnje leto tudi evropsko prvenstvu do 19 let in žensko evropsko prvenstvo.

O Katancu ni želel govoriti

Nekdanji predsednik nogometne zveze o selektorju Slovenije Srečku Katancu in njegovih medijskih nastopih ni hotel govoriti, saj meni, da za javno nastopanje ni strokovnjak. Je pa dodal, da si bo tekmo na Wembleyju, kjer bo Slovenija morala premagala Anglijo, ogledal v živo in ob tem za jubilejni 80. rojstni dan čestital tudi legendi Manchester Uniteda siru Bobbyju Charltonu.

[video: 65092 / ]

Dosežek košarkarjev si je ogledal v živo

Tudi Čeferin se ni izognil vprašanju o zlatem EuroBasketu, ki ga nočemo pozabiti. Finale med Slovenijo in Srbijo si je nogometni funkcionar tudi v živo ogledal. ''To je bilo res fantastično za promocijo Slovenije, za samozavest Slovencev. Čeprav preveč potujem, tisti vikend sem bil po dolgem času doma, ampak tega nisem želel zamuditi in odpotoval v Instanbul. Vprašanje, kdaj se bo to še ponovilo. Sam sem bil res navdušen. Dokazali smo, da smo boljši, kot velikokrat sami mislimo,'' je še povedal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 34
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin