Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 4. 2014,
8.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2014, 8.38

7 let, 12 mesecev

Alarm pri Atleticu: Diego Costa izgubljen za Barcelono?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Španska poslastica v četrtfinalu lige prvakov bi lahko minila brez prvega strelca madridskega Atletica. Diego Costa je zaradi bolečin v kolenu odšepal s treninga v Barceloni.

Kaj se dogaja z Diegom Costo? Robustni napadalec, ki prekipeva od energije in borbenosti, tako da redko katero srečanje konča brez zadetka (a tudi kartona), čuti bolečine v kolenu. Atletico čaka najpomembnejši dvoboj sezone, trener Diego Simeone pa trepeta, ali bodo zdravniki prižgali zeleno luč za nastop najboljšega igralca. "Njegov nastop je pod vprašajem," je v ponedeljek priznal španski televiziji, kar je zadoščalo za šok med privrženci Atletica. Če bi Costa preskočil srečanje v Kataloniji, bi bil to velik šok za madridski klub, a tudi olajšanje za obrambo Barcelone ter številne španske reprezentante v vrstah gostiteljev, s katerimi bo Costa na svetovnem prvenstvu v Braziliji pisal skupno zgodbo.

Villa se vrača na Camp Nou

Poškodba Brazilca s španskim potnim listom je zasenčila vrnitev Davida Ville na Camp Nou. Španski reprezentančni napadalec pri Barceloni ni našel sreče, sploh v obdobju, ko je odpravil hudo poškodbo, ki ga je doletela na svetovnem klubskem prvenstvu na Japonskem. Villa prihaja na štadion, kjer njegova kariera ni doživela pričakovanega napredka, navijači rdeče-belih pa pričakujejo, da se bo maščeval nekdanjemu klubu v najbolj neprimernem trenutku za Barcelono ter zaigral na struno v nogometu zelo priljubljenega zakona bivšega.

"To bo najtežja tekma z Barcelono v tej sezoni, saj se je vrnila v polno formo, na prvi tekmi pa si bo želela zagotoviti veliko prednost. Barcelona lahko v tej sezoni dobi tri trofeje, o tem sem prepričan," opozarja Simeone, ki se je v tej sezoni z Barcelono srečal že trikrat. Še nikoli ni izgubil, kar je odlična statistika, a je tudi ni nikoli premagal, hkrati pa tudi ostal brez superpokala.

Barcelona je namreč lani avgusta dosegla zadetek v Madridu (1:1), Atletico pa v Kataloniji ne (0:0). Simeone je dodal, da bo Atletico na zahtevnem gostovanju prisegal na svoj slog. "Barcelonin slog je drugačen, poskuša imeti prevlado v posesti žoge, a imamo tudi mi svoja orožja," razmišlja Simeone.

"Atleticu gre odlično v zadnjih sezonah. Njegovi nogometaši so samozavestni, zelo močni in še vedno v igri za dve lovoriki," hvali tekmeca, ki je trenutno vodilno špansko moštvo v domačem prvenstvu, Gerardo Martino. V tej sezoni sta se Barcelona in Atletico srečala trikrat, Blaugrana ni zmagala niti enkrat.

V prvenstvu sta se velika tekmeca 11. januarja razšla brez zadetkov. Martino je napovedal, da je cilj Barcelone jasen. Želi zmagati brez prejetega zadetka in si olajšati muke pred potovanjem v Madrid, kjer se bo prihodnji teden odločalo o polfinalistu.

Beseda je tekla tudi o Neymarju, ki še vedno dviguje veliko prahu. Tudi zaradi sporne rekordne odškodnine, pa tudi dejstva, da v dresu Barcelone še ne kaže predstav, kot jih je vodstvo kluba obljubljalo po njegovem prihodu.

Kako se bo izkazal Neymar?

Martino se zaveda, da ga zaradi opravljanja določenih nalog največkrat žrtvuje na desni strani. Tudi danes bo marsikaj odvisno od obrambnih nalog. Neymar jih je imel proti Manchester Cityju in Real Madridu, ki prisegata na hitre in ubijalske protinapade, ogromno. Podobno bi lahko veljajo tudi na tekmi z Atleticom. Sredina napada je rezervirana za kralja Lionela Messija, ki je z eksplozijo zadetkov na zadnjih tekmah (v prvenstvu je na zadnjih štirih tekmah dosegel kar osem golov) poskrbel za vrnitev Barcelone k vrhu španskega prvenstva, porasli so tudi evropski apetiti.

Neymarja, najbolj opevanega brazilskega nogometaša, brani tudi njegov rojak Daniel Alves, eden redkih igralcev Barcelone brez dlake na jeziku. "Kritiki ne smejo gledati le na njegovo plačo ali odškodnino, ki jo je klub plačal zanj, pač pa ocenjevati le njegovo delo," je dejal o rojaku ter pozval občinstvo, da na dvoboju proti Atleticu zadiha z ekipo. Na zadnjih domačih tekmah je pogrešal bolj glasno in strastno navijanje.

Ne spreglejte