Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 10. 2008,
21.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 31. 10. 2008, 21.08

8 let, 5 mesecev

Ajdovci znova usodni za Velenjčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Primorja so v tekmi 15. kroga PrveLige Telekom Slovenije v gosteh premagali Rudar Velenje z 1:0 (1:0). To je bila prva zmaga Ajdovcev v gosteh v tej sezoni.

Nogometašem Primorja so velenjski nogometaši letos gotovo prirasli k srcu. Dobra dva meseca po zmagi v Ajdovščini (24. avgusta) so bili uspešni tudi v Velenju, pri tem pa je najbolj zanimivo, da vmes niso zabeležili niti ene prvenstvene zmage. Tokrat so se varovanci začasnega "gasilca" Ljuba Modrijana veselili po zaslugi uspešno izvedene enajstmetrovke Selimija v 35. minuti.

Domači trener Marijan Pušnik je pred tekmo opozarjal igralce, da Ajdovcev ne smejo podcenjevati. A na igrišču se tega ni opazilo. Rudarji so pokazali najslabšo igro v sezoni in Primorju je bila disciplinirana, borbena in dobro organizirana igra dovolj za tri točke, ki so mogoče tudi napoved boljših časov.

Redke priložnosti na tekmi

Primorci so gol dosegli že v tretji minuti, a je bilo njihovo veselje kratkotrajno, saj je sodnik Klinc gol Kosmača razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Povsem upravičeno, tako kot je upravičeno dosodil najstrožjo kazen, potem ko je v kazenskem prostoru Kraljevič "pokosil" Kosmača. Natančen izvajalec najstrožje kazni je bil Selimi, ki je bil v tekmi, v kateri bi lahko priložnosti prešteli na prste ene roke, tudi najnevarnejši igralec.

Domačega vratarja bi lahko premagal vsaj še dvakrat, vendar je Savić, za razliko od najstrožje kazni, obakrat iz dvoboja odšel kot zmagovalec. Na drugi strani sta najboljši strelec Rudarja Junuzović in Trifkovič prišla do nekaj polpriložnosti, toda mreža gostov je ostala nedotaknjena.

Ne spreglejte