Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
10. 8. 2009,
8.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 8. 2009, 8.19

6 let, 6 mesecev

Ačimovič znova blestel na Dunaju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna so z nogometnimi klubskimi nastopi začeli tudi v Nemčiji in Franciji, na Otoku pa so bile dejavne drugoligaške ekipe. V polno sta zadela Milenko Ačimovič in Denis Halilovič.

Austria : Magna 2:1

Avstrija V avstrijskem prvenstvu je znova blestel Milenko Ačimovič. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste se je na tekmi z Magno iz Wiener Neustadta (2:1) vpisal med strelce v 71. minuti, ko je zatresel mrežo z bele točke. Prekršek za najstrožjo kazen je bil storjen prav na izkušenem Ljubljančanu, ki je sodeloval tudi pri uvodnem zadetku ''vijolic'', ko je prispeval izvrstno podajo. Ačimovič je igrišče zapustil v 85. minuti. Pri gostih je stal med vratnicama vseh 90 minut Sašo Fornezzi.

Nemčija Uvodni krog nemškega prvenstva je postregel le z enim slovenskim nastopom. Köln Miša Brečka (odigral vseh 90 minut, v 65. minuti si je prislužil rumeni karton) in Milivoja Novakoviča (zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop) je izgubil na gostovanju pri Borussii v Dortmundu (0:1), Bochum Zlatka Dediča (tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce) je pred domačimi osvojil točko proti Borussii iz Mönchengladbacha, čeprav je izgubljal že z 0:3, v drugi nemški ligi pa je Koblenz Mateja Mavriča (nastopil vseh 90 minut) izgubil na Allianz Areni pri Münchnu 1860 (0:2), Augsburg Gorana Šukala (zaradi poškodbe kolena bo odsoten vsaj nekaj mesecev) pa pri nekdanjih izbrancih Bojana Prašnikarja v Cottbusu (1:3).

Francija V uvodnem krogu francoskega prvenstva je Sochaux Bojana Jokiča (sedel na klopi) v ''slovenskem'' derbiju v gosteh ugnal Auxerre Valterja Birse, ki je proti nekdanjim soigralcem odigral 76 minut. Podobno usodo je podoživel Boštjan Cesar, ki je z Grenoblom (na igrišču prebil vseh 90 minut) moral čestitati nekdanjim soigralcem iz Marseilla. Olympique je zmagal v gosteh z 2:0.

Belgija Gent je v 2. krogu belgijskega prvenstva ugnal Mechelen (2:1). Oba slovenska legionarja, Marko Šuler in Zlatan Ljubijankič, sta odigrala vseh 90 minut. Branilec iz Dravograda je v 66. minuti prejel rumeni karton. Anderlecht je ugnal Cercle Brügge Dejana Kelharja (3:2). Nekdanji branilec Celjanov je tekmo spremljal s klopi.

Italija Lazio je v tekmi za italijanski superpokal na Kitajskem (na štadionu Ptičje gnezdo v Pekingu) ugnal Inter (2:1). Mlada slovenska reprezentanta Rene Krhin in Vid Belec, ki sta pri Mourinhovi četi nabirala izkušnje na nedavnih pripravah v ZDA, nista kandidirala za nastop.

Mantova je v uvodnem krogu italijanskega pokala pred domačimi gledalci ugnala Pro Patrio (3:1). Jasmin Handanovilč je zaradi poškodbe prsta na roki počival. Zdravniki so mu po nedavni operaciji odredili vsaj dva meseca počitka.

Rusija Tom Tomsk je na gostovanju v St. Peterburgu presenetil Zenit (2:0). Aleksander Radosavljevič je na igrišču prebil vseh 90 minut. Saturn Denisa Haliloviča (odigral 90 minut, po treh mesecih ponovno zaigral v prvem moštvu) je bil v Krasnodarju boljši od Kubana (2:0), nekdanji nogometaš Ptujčanov pa se je v 80. minuti vpisal med strelce in s tem dosegel prvenec na ruskih prvoligaških zelenicah.

Anglija West Bromwich Albion je v 1. krogu druge angleške lige (tekmovanja Championship) remiziral z znamenitimi ''srakami'' iz Newcastla (1:1). Kapetan slovenske reprezentance Robert Koren je odigral 73 minut in dvakrat nevarno zapretil gostom s strelom z razdalje. Watford Jureta Travnerja je osvojil domačo točko z ekipo Doncaster (1:1), donedavni branilec Celjanov pa ni kandidiral za srečanje.

Romunija V ''slovenskem'' dvoboju dveh Politechnic v Temišvarju, ki se je končal z neodločenim rezultatom 1:1, je izmed štirih slovenskih legionarjev nastopil le Dominik Beršnjak, ki je za ekipo iz Iasija odigral zadnjih 24 minut. Pri gostiteljih, ki se bodo v kvalifikacijah lige prvakov potegovali za vstop v elitni skupinski del, sta manjkala Dare Vršič (poškodba) in Dejan Rusič (ni bil uvrščen med kandidate za srečanje), pri gostih pa je Andrej Pečnik tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce. Rapid iz Bukarešte Darijana Matiča (odigral 56 minut, v 11. minuti je prejel rumeni karton) je izgubil na gostovanju pri branilcih naslova - nogometaših Uniree (0:1).

Nizozemska Vitesse iz Arnheima je v 2. krogu nizozemskega prvenstva remiziral s Feyenoordom (0:0). Dalibo Stevanovič je odigral zadnjih 12 minut. Groningen Tima Matavža (odigral 60 minut) je izgubil na gostovanju v Kerkradeju pri Rodi (0:1), Sparta Rotterdam Aleksandra Šelige (branil vseh 90 minut) pa že v petek pri prvaku AZ-u iz Alkmaarja.

Poljska Wisla iz Krakova je v gosteh visoko ugnala Zaglebie (4:1). Andraž Kirm je odigral vseh 90 minut.

Ciper APOP je izgubil na gostovanju v Nikoziji pri Apoelu. Zoran Zeljkovič in Dejan Grabnič sta odigrala vseh 90 minut.

Ne spreglejte