Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2008,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 2. 11. 2008, 21.13

8 let

Zmaji tudi s tretjega gostovanja praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so v tekmi 6. kroga lige NLB v gosteh izgubili proti Splitu CO z 62:64 (22:24, 31:43, 45:56).

Košarkarji Union Olimpije se še s tretjega gostovanja vračajo praznih rok. Potem ko so na začetku lige izgubili proti Budučnosti in Crveni zvezdi, so tokrat morali priznati premoč tudi moštvu slovenskega trenerja Slobodana Subotića, Splitu CO. Tako imajo po šestih krogih 50 odstoten izkupiček.

Brez Marka Miliča

Ljubljančani so brez pomoči Marka Miliča, ki je v tekmi evrolige proti Tau Ceramici dobil udarec v koleno, tako da trener Aleksander Džikić ni hotel tvegati in ga poslati v igro, v dalmatinski prestolnici zaostajali večji del tekme, a so se v zadnji četrtini pobrali, celo prišli do vodstva, toda napeto končnico vendarle izgubili. Očitno so v lovljenju tekmeca, proti kateremu so v drugi četrtini dosegli vsega devet točk, največ pa zaostajali za 17 točk (na začetku tretje četrtine), porabili preveč moči, da bi bolj zbrano odigrali zadnje minute.

Obetala se je katastrofa

Tekmo so sicer gosti dobro začeli in predvsem po zaslugi Mihe Zupana, ki je dosegel prvih šest točk, vodili do izida 12:10. Nato pa je Splitčanom uspel prvi niz točk, povedli so s 15:12, prednost pa so zadržali do konca prve četrtine. Druga četrtina se je začela z delnim izidom 6:0, kar je bila napoved, da se Union Olimpiji slabo piše. Ob polčasu so zaostajali z 31:43, Vlade Ilievski je s trojko na začetku drugega dela izid nekoliko znižal, toda v 23. minuti je bilo na semaforju že 51:34. Obetala se je katastrofa, toda sledil je preporod Slovencev.

Neizkoriščen zadnji napad

Na krilih Ilievskega so v 34. minuti prišli celo do vodstva z 59:58, ko pa je Jonathan Wallace s trojko dobri dve minuti pred koncem poskrbel za vodstvo 62:60, je kazalo, da bodo točke vendarle odšle v Ljubljano. A niso. Osem sekund pred koncem je Američan Eddie Shannon z dvema prostima metoma Splitčane povedel v vodstvo, gosti so sicer imeli zadnji napad ter priložnost, da izsilijo vsaj podaljšek. Toda domači so storili še dve osebni napaki (pred tem niso izpolnili bonusa) in v zadnjih sekundah preprečili ljubljanskim igralcem, da bi ti sploh metali proti košu.

Union Olimpija bo v naslednjem krogu (sobota, 8. novembra) gostila Cibono.

Ne spreglejte