Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2008,
8.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 23. 9. 2008, 8.37

8 let, 5 mesecev

"Zmaji" brez Klobučarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije bodo superpokal, otvoritveni turnir sezone in tudi prve uradne tekme pričakali brez reprezentančnega branilca Jake Klobučarja.

"Naposled sem le premagal vse zdravstvene težave, tako da sem pripravljen na dokazovanje v Olimpiji," je pred meseci ob podpisu štiriletne pogodbe z edinim slovenskim evroligašem razlagal nekdanji član Krke in Slovana Jaka Klobučar. Tedaj je imel sicer še vidno otečen sredinec leve roke, ki mu je v zadnjem delu minule sezone povzročal kar nekaj težav. Tik pred začetkom nove pa mu jo je zagodel prav sosednji prst. Na enem izmed zadnjih treningov pred sredinim superpokalom je 21-letni dolenjski košarkar ob prodoru nesrečno trčil v soigralca, podrobnejši pregled pa je pokazal, da gre za zlom levega prstanca.

Zaenkrat sicer še ni povsem jasno, koliko časa bo Klobučar soigralce spremljal z roba parketa, dejstvo pa je, da se bodo "zmaji" v novo sezono zanesljivo podali brez poletne okrepitve. Slovenski reprezentant bo namreč kar tri tedne nosil mavčno oblogo, nato pa ga čaka še nadaljnja rehabilitacija. V klubu uradno pravijo, da bo manjkal "vsaj mesec dni", po vsej verjetnosti pa to pomeni tudi do dva meseca.

Ne spreglejte