Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
3. 9. 2014,
20.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Angola Jure Zdovc

Sreda, 3. 9. 2014, 20.14

7 let, 12 mesecev

Živčna vojna, tri tehnične napake, zmaga brez bratov Dragić

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V slovenski reprezentanci so si želeli mirno tekmo z Angolo, a so dočakali pravo nasprotje. Bilo je napeto, brez bratov Dragić pa je v končnici pravzaprav druga peterka le strla Afričane.

Nekako v slogu dvoboja z Južno Korejo se je začel tudi obračun z Angolo, ki je izjemno atletska ekipa in je zaradi svoje skočnosti povzročala obilico preglavic našim košarkarjem. Ti so nekoliko slabše zapirali, Angolci pa so v prvem polčasu prišli do kar devetih napadalnih skokov.

Slovenija je skoraj vso prvo četrtino odigrala brez Gorana Dragića, saj si je hitro prislužil dve osebni napaki. A je sodniška trojka, ki je naredila ogromno napak v slovensko škodo, kriva, da se je znašel v takšnem položaju. Najprej je zapiskala sporno osebno napako v napadu, nato pa je zaradi ugovarjanja prejel še tehnično.

Eksplozija kapetana v drugi četrtini

Očitno ga je to tako razhudilo, da se je v drugi četrtini povsem razletel. V desetih minutah je dosegel kar 14 točk – od tega štiri trojke – pri metih z razdalje pa se mu je pridružil še Domen Lorbek, ki je v tem delu igre dosegel tri. Če dodamo še dve trojki Jureta Balažiča in eno Jake Blažiča iz prve četrtine, se hitro znajdemo pri številki 10, medtem ko so naši košarkarji v prvem polčasu vrgli kar 20 poskusov izza črte 6,75 metra.

Če je bila Slovenija spet napadalno ustvarjalna, pa je v prvem polčasu škripalo v obrambi, saj so Angolci dosegli kar 43 točk in zaostajali za eno točko, kot dan prej Južna Koreja, le da je bilo v torek 40:39 v korist izbrancev Jureta Zdovca.

V zadnji četrtini brez bratov Dragić

Ekipi je pri 67:67 s prvima točkama na prvenstvu poravnal Klemen Prepelič, Zdovc pa je v zadnji četrtini presenetljivo igral brez bratov Dragić. Na parketu je bila pravzaprav vseskozi druga peterka. Slovenijo je v igri za zmago držal Jaka Klobučar, ki je v začetku zadnjega dela dosegel sedem točk, ob trojki Eda Murića pa je naša reprezentanca spet vodila pri 79:74. Svojo trojko je tri minute in pol pred koncem dočakal tudi Prepelič in popeljal Slovenijo do dvomestnega naskoka pri 84:74. V končnici so Angolci spet zapretili, a sta bila na veselje slovenskih navijačev Lorbek in Klobučar natančna pri prostih metih, moštvo sta popeljala do zmage s 93:87.

Ne spreglejte