Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
25. 4. 2008,
22.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 25. 4. 2008, 22.56

8 let

Zaspan uvod v drugi polčas pokopal Olimpijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Olimpije so v polfinalu lige NLB morali priznati premoč favoriziranemu Partizanu, ki je izkoristil zaspanost zmajev ob začetku drugega polčasa, ko se je razigral izjemni Nikola Peković.

Vrhunec polfinalnih obračunov je bila večerna tekma med Partizanom in Unionom Olimpijo. Domači strateg je v boj za finalno vstopnico poslal peterko Dragić – Taylor – Hukić – Milič – Booker. Slednji je tudi prvi skakal za žogo in nekoliko presenetljivo preskočil 21 centimetrov višjega Slavka Vraneša, ki meri v višino kar 229 cm.

Izjemen začetek Tripkovića

Sicer pa se je tekma začela v podobnem slogu kot tista med Zadrom in Hemofarmom, ko je Hrvaško moštvo začelo s kanonado trojk. Izjemno razpoložen je bil Juby Johnson, v drugem polfinalnem obračunu pa je njegovo vlogo prevzel Uroš Tripković. V prvi četrtini je dosegel kar štiri trojke in prav po njegovi zaslugi je Partizan v drugi minuti najprej vodil za sedem (9:2) ter ob izteku prvih desetih minut še za tri (25:22). Olimpija je začela nekoliko v krču. Prebudila se je šele po ukradenih žogah Gorana Dragića in atraktivnem košu Marka Miliča, ki je v slogu NBA prelisičil velikana Vraneša. V sedmi minuti je celo vodila s tremi točkami razlike (20:17), nato pa dopustila gostom, da so naredili delni izid 12:2 (29:22).

Tripković se še vedno ni pustil zmesti in je nadaljeval svojo serijo, vendar so se začeli ogrevati tudi zeleno-beli (Bailey je v drugi četrtini dosegel 11 točk) in po desetih minutah minusa po košu kapetana Marka Miliča ponovno razveselili zveste navijače, ki so pričarali pravo evroligaško vzdušje. "Milko" se je nato zapletel v dvoboj s prvim košarkarjem Partizana Nikolo Pekovićem, ki je že poprej naredil nešportno napako nad Taylorjem, tokrat pa jo je tako kot slovenski igralec odnesel s tehnično napako. Živčna vojna na parketu je ponesla četo Aleksandra Džikića. V zelo kratkem času je prišla do največje prednosti, in sicer šestih točk (45:39), ekipi pa sta na odmor odpotovali pri rezultatu 45:41.

Olimpija je v slačilnici zaspala

Zmaji so se med polčasoma povsem umirili in po prihodu iz slačilnice le nemo opazovali izjemno razpoloženega Nikolo Pekovića (11 točk v tretji četrtini, skupno 31) in druščino pri zmagovitem pohodu. V pičlih treh minutah je Partizan že vodil z 51:45. Zakaj je v rednem delu lige NLB izgubil le dve tekmi, pa je dokazal tudi v nadaljevanju. Tako je prednost ob koncu tretjega dela igre znašala že deset točk (68:58). Upe na preobrat sta vlila Američana na začasnem delu v Ljubljani – Ronell Taylor in Bailey -, ki sta popeljala Olimpijo na minus 4 (66:70). Kajpak je z minuto odmora takoj reagiral Duško Vujošević – pred tekmo so mu dodelili nagrado za najboljšega trenerja te sezone. Očitno pa je srbski strateg vplival tudi na hrvaško sodniško trojko. Ta je zamižala nekaj očitnih prekrškov nad ljubljanskimi igralci.

Beograjčani, bolje rečeno nezaustavljivi Peković, so ponujeno priložnost sprejeli z odprtima rokama in pri rezultatu 78:68 ponovno lažje zadihali. Olimpija je sicer poizkušala napraviti preobrat in bila velikokrat blizu, najprej pri 81:84, ko je zadel Taylor, nato pri 83:86, 85:88 in 88:90, ko je zadel trojko Jasmin Hukić, vendar so bili košarkarji Partizana zbrani pri prostih metih. Nekoliko nezbrani pa so bili sodniki, ki so bili ob koncu tekme - dobil jo je srbski predstavnik s 94:90 - deležni žvižgov s tribun.

Finalni par lige NLB je tako Partizan – Hemofarm.

Ne spreglejte