Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2013,
10.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 31. 1. 2013, 10.45

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Smodiš je na polovici vzpona na Mont Everest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri slovenskih prvakih z nestrpnostjo pričakujejo datum vrnitve Matjaža Smodiša na košarkarski parket, ki si želi, da bi se ustvarjena evforija okoli njega ohranila do konca sezone.

"Pripravljenost je dobra, pričakovana. Sem v zgornji polovici vzpona na Mont Everest, počutim se dobro, ni nepričakovanih bolečin, razen tistih kroničnih, ki sem jih pričakoval in za katere sem vedel, da bodo. Največja težava je konstanta, kar sem tudi vedel, da bo. Za zdaj gre vse po načrtih. Ni večjih težav," je za Planet TV sprva povedal Smodiš.

"Šest mesecev lagodnega življenja se pozna"

Velika želja navijačev Krke kakor tudi vodstva je, da bi se "Smoki" priključil ekipi na tekmah na zaključnem delu pokala Spar. "Iskreno upam, da bo moja vrnitev v Krko res pripomogla k temu, da bo gledalcev še več in da bo ozračje še boljše. A na dolgi rok nas lahko le dobri rezultati, zmage in dobre igre obdržijo na taki ravni, zato res ne vidim razloga, zakaj bi začenjal prej. Na parket bom stopil takrat, ko se bom počutil pripravljenega. Upam, da se bo ta pozitivna evforija, ki se je ustvarila s to mojo vrnitvijo oziroma dogovorom s Krko, obdržala tudi do konca sezone," je povedal eden najboljših slovenskih košarkarjev v zgodovini, ki ima nekaj strahu pred vklopom v igro na kontakt: "Ni ene stvari, za katero bi rekel, da je težka. Vse je zahtevno. Sem v dobri fazi priprav. Upam, da bo šlo tako tudi naprej. Največ težav pričakujem, ko bom dejansko z ekipo stoodstotno treniral in bo prišlo do kontaktov, šprintov, skokov, nabijanja kolen, udarcev … Tam lahko pričakujem kakšno težavo. Strah pred poškodbami je sicer vedno prisoten. Nanj sem že navajen, a pomembno je prilagajanje. Zato spreminjamo vaje, delamo nekaj več, nekaj manj. Šest mesecev lagodnega življenja se pozna. Morda bi celo lahko rekel, da je to najtežji del priprav – zbijanje kilogramov."

Krka bo četrtfinalno tekmo pokala Spar odigrala 7. februarja proti tretjeligašu iz Ilirske Bistrice. Ob pričakovanem zmagoslavju slovenske prvake čaka v polfinalu dvoboj z zmagovalcem tekme med Heliosom in Splošno plovbo Portorož. Nato pa še za Novomeščane želeni finale z Unionom Olimpijo? S Smodišem ali brez?

Ne spreglejte