Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 9. 2008,
10.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 26. 9. 2008, 10.57

8 let, 5 mesecev

V Mariboru nogometno-košarkarska koalicija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Mariborski košarkarji so pred prihajajočo sezono trdno odločeni v drugo največje slovensko mesto znova pripeljati prvoligaško druščino. Sklenjen dogovor z nogometaši.

Mariborski košarkarji imajo pod vodstvom Maria Primorca zanimivo ''navado''. Vsako leto preskočijo po en rang tekmovanja in med dobro zasnovano akcijo prebujenja košarke v štajerski prestolnici so prilezli že do 1. B lige. Z istimi cilji vstopajo tudi v novo sezono, v kateri bo članska ekipa tekmovala z imenom MFC.2 Branik Maribor.

''S podjetjem MFC.2 , ki se ukvarja z arhiviranjem, smo podpisali dvoletno pogodbo, naš namen pa je že v prvi sezoni uvrstitev med prvoligaše. Preselili smo se v dvorano Lukna v Ljudskem vrtu in ob vseh organizacijskih zadevah dorekli še sodelovanje z NK Maribor. O prepoznavnosti nogometašev v vijoličastem ni treba izgubljati besed, skušali jo bomo izkoristiti in občasno usklajevati termine. Ko bomo igrali domače tekme na isti dan, se bodo lahko gledalci z nogometnega štadiona po koncu dvoboja preselili v dvorano, kjer bo na sporedu košarka," je o novostih dejal podpredsednik kluba Peter Ritonja.

Da pri spogledovanju s prvoligaško druščino ne bi ostalo le pri besedah, so Mariborčani sestavili tudi nadvse konkurenčno ekipo, v kateri ne manjka znanih obrazov.

Obdržali so udarno zasedbo iz minule sezone in pripeljali štiri okrepitve. Neprecenljive izkušnje prinašata branilca Ervin Dragšič in Primož Kobale, pod košem pa bosta za novo razsežnost poskrbela nekdanji član Slovana Matej Grušovnik (209 cm) ter črnogorski up Davor Barović (213). "Okrepili smo se, kjer je bilo potrebno. Konkurenca bo močnejša, toda tudi v novi sezoni se želimo povzpeti v višji rang tekmovanja,'' poudarja Mario Primorac.

Po uspehu v pokalnem tekmovanju (izločili so ekipo Rogle) se za MFC.2 Branik Maribor ligaški del sezone začenja 4. oktobra z gostovanjem v Zrečah, domačemu občinstvu pa se bodo v novem domovanju, kjer bo vstop brezplačen, prvič predstavili 12. oktobra v dvoboju s Cerknico.

Ne spreglejte