Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2012,
22.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2012, 22.53

8 let, 5 mesecev

Tretji poraz v nizu za Krko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Krke so v 13. krogu lige Aba izgubili na gostovanju pri MZT Skopju.

Slovenski državni prvaki so na gostovanju v Skopju doživeli osmi poraz v ligi Aba in že tretjega v nizu. Za seboj imajo sila neuspešen teden, saj so se v torek poslovili od pokala eurochallenge, s četrtim porazom v zadnjih petih tekmah (vmes so premagali le Union Olimpijo) pa so se po polovici odigranih krogov nevarno oddaljili od ekip, ki se bodo v ligi Aba potegovale za evropske vstopnice.

Tekma v dvorani Borisa Trajkovskega je bila v znamenju napadalnih akcij, saj sta obe ekipi postavili rekordni znamki doseženih točk. MZT do te tekme še ni presegel meje devetdesetih doseženih točk, Krka pa osemdesetih. Makedonci so pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Aleša Pipana dosegli peto zmago v sedmih tekmah; izgubili so le proti vodilnima Igokeji in Partizanu.

Novomeščani so priložnost za zmago zapravili v zadnjih minutah. Dobre tri minute pred koncem so bili tako kot večji del tekme tik za petami domačim, nato pa sta najboljša domača igralca Damjan Stojanovski in Todor Gečevski povedla MZT v vodstvo (88:81), ki ga Krka ni več uspela nadoknaditi.

Varovance trenerja Aleksandra Sekulića letos čakata še dve preizkušnji; v sredo gostovanje na Madžarskem in prihodnjo soboto, 22. 12., tekma s Partizanom v dvorani Leona Štuklja.

Ne spreglejte