Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
4. 9. 2014,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija Litva Avstralija Angola

Četrtek, 4. 9. 2014, 15.59

8 let

Slovenci pred težko nalogo: Litovci so včeraj še zavajali, danes jim ni treba

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V skupini D bo napeto vse do zadnjega trenutka, kajti v večerni tekmi bosta Slovenija in Litva odločali o prvem mestu. Avstralci so namerno izgubili proti Angoli, zdaj računajo na pomoč Litovcev.

Pred zadnjim dnevom je bilo v skupini D svetovnega prvenstva, v kateri igra Slovenija, kar nekaj neznank oziroma možnosti, kako lahko Slovenija pride do prvega mesta. Do njega bi se dokopala tudi, če bi izgubila proti Litvi, a je Avstralija pričakovano podarila zmago Angoli (91:83) in ostal je le še en izračun.

V taboru kengurujev, ki so tekmo igrali brez nekoliko poškodovanega Arona Baynesa (koleno), Davida Andersena in Joeja Inglesa, zdaj računajo na pomoč in zmago Litve, da v Barcelono odidejo kot tretja reprezentanca in se teoretično do polfinala ognejo favoriziranim Američanom.

Slovenija se za dalj časa ogne Američanom le z zmago

Zaradi takšnega razpleta med Avstralijo in Angolo se zvečer ob 21.30 po slovenskem času obeta prava drama med Litvo in Slovenijo. Če naša reprezentanca še petič slavi zmago, bo prepričljivo osvojila skupino in bi bila Avstralija ob takšnem razpletu druga, Litva pa tretja (reprezentanci bi imeli enako število zmag in porazov, a je Avstralija premagala Litvo).

V primeru poraza bo četa Jureta Zdovca prišla na neželeno drugo mesto, kar pomeni, da ji bodo v četrtfinalu, ob predpostavki, da preskoči oviro v osmini finala, nasproti stali favorizirani Američani.

"Povedal bom po resnici: ne bomo preračunavali. Bo, kakor bo. Zame je bolj pomembna zmaga, in ne to, s kakšno razliko bomo zmagali. Vemo, da se lahko ognemo Američanom. Če imaš dobro ekipo, lahko preračunavaš, a je jaz nimam več, ker sem izgubil Mantasa Kalnietisa," je včeraj po tekmi, ko je imel pred seboj še druge scenarije pri razpletu na vrhu skupine D, razlagal litovski selektor Jonas Kazlauskas in skušal morda zavajati slovenski tabor.

Litovci so svoje poslanstvo na Gran Canarii že naredili, saj se v nobenem primeru ne morejo več znajti na drugem mestu (teoretično so se do polfinala ognili Američanom), zato bo njihov današnji adut sproščenost.

A ima svoje tudi Slovenija, ki je na tem prvenstvu dokazala, da lahko z ekipno igro ter navdahnjenim kapetanom Goranom Dragićem stopi na žulj marsikomu. Naj danes še Litovcem.

Ne spreglejte