Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 5. 2014,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srbija košarka

Četrtek, 8. 5. 2014, 19.37

8 let

Slaba reklama za šport: v Srbiji razkrivajo, kako naj bi košarkarji nameščali izide

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slabega finančnega stanja nimajo le slovenski klubi v prvi košarkarski ligi, ampak tudi v drugih državah bivše Jugoslavije. V Srbiji naj bi igralci prek športnih stav prihajali do dodatnega zaslužka.

Srbski portal telegraf.rs je pisal, kako naj bi v njihovi košarkarski ligi nameščali izide. Vira informacij niso hoteli razkriti, a jim je ta ponazoril, kako naj bi vse skupaj delovalo.

Košarkarji v prvi srbski ligi zaslužijo od 100 do 300 evrov na mesec. Ponekod naj bi prejemali po 500 evrov, a je to majhen prihodek, zato naj bi se, kot poročajo na srbski strani, zatekli k nameščanju izidov.

In kako vse skupaj deluje? Omenjajo dva načina. Prvi je ta, da naj bi na tekmi med favoritom prvenstva in "avtsajderjem" košarkarji slabše ekipe prek znancev vplačevali na poraze večje od 15, 20 ali 30 točk razlike. Ko vidijo, da je kvota 3 na poraz, vplačajo znesek. Kot navajajo, je za takšen razplet tekme dovolj, da le malce slabše odigrajo v obrambi, zgrešijo nekaj lahkih košev in zaslužek je zagotovljen.

Sogovornik Telegrafa je navedel še drugo možnost, ki pa prinaša bistveno večji zaslužek. Znova se srečata favorit in bistveno slabša ekipa. Razlika bi morala biti, realno gledano, okoli 20 točk v korist boljšega moštva.

A se lahko zgodi, da ob polčasu celo slabši vodi z minimalno razliko, ker favorit igra malenkostno slabše v obrambi ... Nato naj bi prišli na vrsto tisti, ki stavijo. Ob polčasu vložijo znesek, da bo favorizirana ekipa vseeno zmagala za več kot 20 točk, za kar je kvota tudi okoli 25. Če vložijo le 50 evrov, je njihov čisti dobiček 1.200 evrov, sklene sogovornik srbskega portala.

Če je karkoli od tega res, je to slaba reklama ne samo za košarko, ampak tudi za ves svet športa. V Srbiji ta teden že na široko pišejo o nameščanju izidov na nogometnih tekmah ...

Ne spreglejte