Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2013,
21.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns

Ponedeljek, 11. 3. 2013, 21.20

7 let, 12 mesecev

San Antonio boljši od Oklahome, sramoten poraz Knicks

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V noči na torek se je v košarkarski ligi NBA igralo pet tekem. Derbi med San Antoniem in Oklahomo je pripadel prvemu (105:93), New York je proti Golden state Warriors dosegel le 63 točk.

Košarkarji Denverja nadaljujejo uspešni niz v severnoameriški ligi NBA. Ponoči so zmagali še devetič zapored, tokrat so slavili v Phoenixu s 108:93. Slovenski reprezentant Goran Dragić je za poražence v 36 minutah dosegel osem točk, sedem podaj, štiri ukradene žoge in skok.

Na preostalih štirih tekmah večera je Philadelphia ugnala Brooklyn s 106:97, San Antonio je bil s 105:93 boljši od Oklahoma Cityja, Utah s 103:90 od Detroita, Golden State pa z 92:63 od New Yorka.

Košarkarji iz Kolorada so v zadnjem obdobju izjemno vroči, to so dokazali tudi na gostovanju v Arizoni, kjer so z zelo prepričljivo predstavo v odločilni zadnji četrtini na kolena položili Dragića in njegove soigralce. V ekipi iz Denverja je v polnem sijaju zablestel 24-letni grški center Kosta Koufos, z 22 doseženimi točkami pa je postavil tudi svoj strelski rekord v ligi NBA. Njegov soigralec Corey Brewer je prispeval dve točki manj, pri gostiteljih pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Wesley Johnson z 18 točkami ter Iranec Hamed Haddadi s 13 točkami.

San Antonio je v boju za prvo mesto v zahodni konkurenci dosegel pomembno zmago proti Oklahoma Cityju. Najbolj razpoloženi mož zmagovite ekipe iz Teksasa je bil Brazilec Tiago Splitter z 21 točkami in desetimi skoki, pomembno vlogo pa je odigral tudi nekdanji igralec ljubljanske Olimpije Danny Green, ki je prispeval 17 točk. V domači zasedbi, ki je po petih zaporednih zmagah doživela prvi poraz, sta se izkazala prvi zvezdnik Kevin Durant s 26 točkami ter Russell Westbrook s 25 točkami.

Philadelphia je po petih zaporednih porazih končno okusila slast zmage, za zmago nad Brooklynom pa si največ zaslug lastita Spencer Hawes s 24 točkami in desetimi skoki ter Thaddeus Young s 16 točkami in desetimi pobranimi žogami pod obema obročema. Pri mrežicah je bil najbolj učinkovit Deron Williams s 27 točkami in 13 asistencami.

Kratkohlačniki iz New Yorka so navkljub vrnitvi na zadnjih štirih tekmah zaradi poškodbe odsotnega Carmela Anthonyja doživeli boleč poraz v Oaklandu, ob tem pa postavili neslaven rekord v najmanjšem številu doseženih točk v tej sezoni. V kalifornijski ekipi je Stephen Curry dosegel 26, Klay Thompson 23 in David Lee 21 točk, v gostujoči zasedbi, ki je s 27-odstotnim metom iz igre dosegla zgolj 63 točk, pa je je bil najbolj "razpoložen" Anthony s 14 točkami in desetimi skoki.

Utah je brez posebnih težav opravil z Detroitom in ujel Los Angeles Lakers na osmem mestu v zahodni konferenci. Največ zaslug za 33. zmago v tej sezoni si lastita Mo Williams z 20 točkami ter Al Jefferson s 16 točkami, pri batih, ki so doživeli šesti poraz v nizu, pa je bil najbolj razpoložen Greg Monroe s 15 točkami in 13 skoki.

Ne spreglejte